Inwoners aan het woord

Ik ga stemmen, want ik heb het beste voor met de plek waar ik woon

Lekker in je trainingsbroek de boodschappen doen op zondagochtend en geen haan die ernaar kraait. Inoka Post uit Heerhugowaard vindt het er heerlijk wonen. En dat moet zo blijven. Daarom gaat zij stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen.

Welkom gevoel

Drie jaar geleden kwam Inoka Post in Heerhugowaard wonen. Het wonen in Heerhugowaard omschrijft ze als ideaal: “Ik voelde me er meteen welkom. Dat kwam voor een groot gedeelte door de mensen. Hier oordelen ze niet zo snel en kun je echt jezelf zijn. Hier laten ze anderen echt in hun waarde”, vertelt de 27-jarige pedagogisch medewerker. “Ik heb het hier gewoon ontzettend naar mijn zin. Er is geen gebrek aan sportvoorzieningen. Je kunt gaan wandelen in het Park van Luna, naar het strand of zoals ik zelf graag doe: m’n supboard pakken en het water op.”

Woningmarkt

Dat Inoka en haar vriend hier een woning konden kopen was volgens haar een buitenkans. “We hebben echt mazzel gehad. Het huis van een collega stond in de stille verkoop. Tot onze verbazing werd ons bod geaccepteerd. Maar ik denk wel na over mijn toekomst en dat van mijn naasten. Mijn zusje bijvoorbeeld woont nog steeds thuis. Voor haar is een eigen huis hier niet te betalen, terwijl ze op eigen benen wil staan. De meeste starters krijgen nu gewoon geen eerlijke kans. Er moet bijgebouwd worden, maar dat moet wel in harmonie zijn met de natuurgebieden.”

“Hier kun je echt jezelf zijn”

Positief

Inoka gaat stemmen voor haar eigen toekomst, en voor die van anderen. “De gemeente­raads­verkiezingen hebben de meeste invloed op hoe je woont en leeft. Daarover heeft iedereen wel een mening, maar als je niets met je stem doet, verandert er ook niets. Er is altijd wel een politieke partij die aansluit bij jouw overtuigingen. Ik heb het beste voor met de plek waar ik woon en met de andere mensen die er wonen. Zeker met de ouderen. In mijn ogen veerkrachtige, maar ook eenzame mensen. Daar moet echt verandering in komen. Ik verwacht hoe dan ook dat de fusie ons positieve dingen gaat brengen!”

_BT Clear
_BT Clear