Het verleden verbinden met de toekomst

Standpunten

  • Meer zorgwoningen dicht bij voorzieningen zoals de supermarkt, huisarts, fysiotherapeut etc.
  • Zorg op Maat voor overbelaste mantelzorgers.
  • Meer veiligheid door meer handhaving vooral op het water.

André van der Starre van Authentiek Dijk en Waard ziet de gemeenteraadsverkiezingen als een kans om te beginnen met een schone lei. De nieuwe partij wil zich sterk maken voor een Dijk en Waard waar men zuinig is en blijft op de rijke historie van het gebied en tegelijkertijd inzet op nog betere voorzieningen voor jong en oud.

Historische panden

“De fusie is een stap van vooruitgang”, vertelt Van Der Starre. “Maar we moeten er wel voor blijven zorgen dat de wijken en kernen hun authentieke uitstraling behouden.” Daarmee doelt hij op de vele historische panden die de regio rijk is, zowel in het stadse als in het dorpse. Volgens Van Der Starre, die in Langedijk eerder al in de gemeenteraad zat, was de gemeente al op de goede weg, maar kan het nog beter. “Authentiek Dijk en Waard wil zich inzetten voor het onderhoud en de restauratie van oude panden. Wat je afbreekt, krijg je immers nooit meer terug.”

“Het is prettig wonen en leven in Dijk en Waard en dat moet ook in de toekomst gegarandeerd blijven”

Uitbreiding van vervoersdiensten

Belangrijke voorzieningen zijn de HugoHopper en het Lokaal Vervoer. Als vrijwillige chauffeur wordt hij er geregeld mee geconfronteerd hoe onmisbaar deze vervoersdiensten zijn. “Jong en oud zijn hierover positief. Het voorkomt dat ouderen in een isolement raken en tegelijkertijd kunnen jongeren gemakkelijk naar hun scholengemeenschap reizen.”

Een uitbreiding van drie naar zes regio’s vindt Van Der Starre dan ook op zijn plaats.

Verenigingen en clubs

Van Der Starre omschrijft Authentiek Dijk en Waard als een partij die opkomt voor het dorpse. “Verenigingen en clubs maken daar een groot deel van uit. Wie een sport of activiteit beoefent, voelt zich betrokken bij de maatschappij. Het verenigingsleven kan daarom altijd rekenen op onze steun.”

Knarrenhof

Voor een oplossing voor de woningnood, geeft hij de ouderengemeenschap in Súdwest-Fryslân als voorbeeld. “Een zogeheten Knarrenhof, een plek waar ouderen in een gemeenschap zelfstandig kunnen wonen, maar elkaar ook ondersteunen waar nodig. Zo blijven ze zelfredzaam en hebben ze minder professionele hulp nodig”, legt Van Der Starre uit. “Zo komen er weer woningen beschikbaar voor starters en jonge gezinnen. Het is prettig wonen en leven in Dijk en Waard en dat moet ook in de toekomst gegarandeerd blijven.”

_BT Clear
_BT Clear