Jeugdraad Dijk en Waard

Misschien heb je nooit van ons gehoord of ben je juist onze grootste fan, maar Dijk en Waard heeft een eigen jeugdraad en wij stellen ons met alle liefde voor en leggen graag uit voor wie en wat wij staan.

Wie zijn wij?

De jeugdraad bestaat uit zeven gedreven jongeren tussen de 16 en 18 jaar die na de succesvolle jongerenraad van 2020 bij elkaar zijn gezet om de gemeente een stukje mooier te maken voor de mensen die er wonen. Wij maken onze eigen plannen en leggen die voor tijdens de raadsvergaderingen, maar wij zijn er ook om mee te denken over projecten en vraagstukken die nu al lopen. Dit doen we zodat er meer diversiteit en vertegenwoordiging komt in de projecten van de gemeente.

Voor wie staan wij?

Wij als raad staan vooral voor alle jongeren in de gemeente. Wij willen aan iedereen in de gemeente laten zien dat het goed is als jongeren een mening hebben en dat ook durven te uiten, want zo krijgen anderen een inkijkje in hoe wij bepaalde onderwerpen zien en hoe wij doelen zouden willen bereiken. Dit willen we doen door samen te werken met de gemeenteraad, het college en betrokkenen. We geloven in samenwerking, omdat wij van mening zijn dat er van meerdere kanten naar een probleem gekeken moet worden om een goeie oplossing te creëren. En die oplossing krijg je alleen met het inzicht en de mening van meerdere mensen en partijen.

Wij als raad zijn er ook om de vooroordelen over de gemeente te verminderen en verduidelijken. Veel jongeren geloven dat de gemeente alleen werkt voor de ouderen, terwijl wij juist de potentie van de gemeente aan jongeren willen laten zien.

Hoe kun je ons bereiken?

Heb jij nou een probleem in de gemeente dat wij kunnen oplossen? Stuur dan een mailtje naar: [email protected]. Dan kijken wij of/en hoe we je kunnen helpen. En anders kun je ook een kijkje nemen op onze Instagram pagina @jeugdraaddijkwaard, daar kan je in de toekomst posts zien van de projecten waar we mee bezig zijn en beelden van bijvoorbeeld de vergaderingen.

Bezoek onze Instagram pagina

V.l.n.r. Jitse, Damian, Kayleigh, Anne, Majbritt.
De leden die ontbreken op de foto: Nyncke en Lisanne.

 
_BT Clear
_BT Clear