Samen Dijk en Waard: een plek om trots op te blijven

In Dijk en Waard is het goed wonen, vinden lijsttrekker Falco Hoekstra en nummer twee Jasper Nieuwenhuizen van de VVD Dijk en Waard. Hoekstra: “We hebben een mooie groene en waterrijke gemeente met goede voorzieningen. Dat moet natuurlijk zo blijven en daarom is uw stem zo belangrijk. Wat de VVD betreft is Dijk en Waard een gemeente waar ondernemers kunnen ondernemen, iedereen een huis kan vinden en we samen zorgen voor een duurzame toekomst.”

Standpunten

  • 10.000 extra woningen voor 2030. Waarvan tenminste 2500 voor starters.
  • In Dijk en Waard maken we het makkelijk voor onze ondernemers.
  • Fijn en veilig wonen in alle dorpen, met meer groen en lage lasten.

Unieke dorpen en kernen

“We staan voor een grote taak”, vertelt Nieuwenhuizen. “Een fusie is niet makkelijk. Het kost tijd en aandacht om alle dorpen en kernen te laten voelen dat we samen Dijk en Waard zijn. We gaan het unieke karakter van elk dorp en kern beschermen en behouden, met woningen zodat ook de kinderen een huis kunnen vinden en voorzieningen dichtbij blijven.”

Ambitieus en realistisch

“Bedrijven en ondernemers zijn ontzettend belangrijk. De banen die zij creëren, hebben we hard nodig en als gemeente moeten we het onze lokale ondernemers makkelijker maken.

Dijk en Waard als MKB vriendelijkste gemeente van Nederland”, gaat Hoekstra verder. Maar er zijn ook andere uitdagingen, zoals het tekort aan woningen en de klimaatverandering.

“We zijn samen Dijk en Waard. U kunt op ons blijven rekenen, kies daarom VVD”

“Klimaatverandering tegengaan doen we samen met inwoners en ondernemers. Bij de VVD verplichten we mensen niet om van het gas af te gaan. We helpen inwoners wel om hun huizen beter te isoleren of zonnepanelen aan te schaffen. Door inzet op innovatie en waterstof krijgt Dijk en Waard ook een duurzame economie.

Wat betreft woningbouw willen we 10.000 extra woningen bouwen om de woningcrisis tegen te gaan. Appartementen bij station Heerhugowaard en kleine bouwplannen bij de dorpen. Samen zorgen we voor meer betaalbare koopwoningen zodat iedereen een huis kan vinden.”

Stabiel

De VVD heeft vertrouwen in de gemeenteraadsverkiezingen. “We zijn een stabiele partij met goede kandidaten die stuk voor stuk lokaal betrokken zijn. Dijk en Waard is een zeer fijne plek om te wonen en daar zijn we trots op. De VVD loopt nooit weg om problemen aan te pakken. U weet wat u van ons kunt verwachten”, aldus Nieuwenhuizen.

_BT Clear
_BT Clear