Inwoners aan het woord

Ik stem, want samen kom je verder dan alleen

Een gesprek met een succesvolle onderneemster tijdens een vakantie op Terschelling. Het was het duwtje in de rug dat Ruby Groen uit Langedijk nodig had om haar baan bij een grote bank op te zeggen. Nu is ze al bijna vijf jaar het visitekaartje van haar organisatiebureau. Daarmee laat ze bedrijven en teams kennis maken met al het moois wat het gebied heeft te bieden en dit in samenwerking met de lokale ondernemers. “Want van de lokale ondernemers moet je het hebben”, aldus Ruby.

Van high tea’s naar teambuilding

“Voordat ik mij richtte op teambuilding en het faciliteren van unieke vergaderingen, organiseerde ik high tea arrangementen, maar daar kreeg ik het op een gegeven moment te druk mee. Door andere ondernemers erbij te betrekken, konden meer mensen genieten van hun ambacht en kennis”, vertelt Ruby. “De coronacrisis gooide toen roet in het eten, maar zorgde wel voor een impuls bij mensen om lokaal te kopen. Als antwoord daarop ontwikkelde ik een kerstpakket met producten uit de regio, zoals ambachtelijke chocoladebonbons. Producten met een verhaal. Het bleek een groot succes.”

“Wat mij geweldig zou lijken is een groot evenement, op de grens van Langedijk en Heerhugowaard om het bestaan van Dijk en Waard te vieren”

Zoveel te ontdekken

De in Langedijk geboren en getogen Ruby is ontzettend gedreven om mensen en ondernemers bij elkaar te brengen, met de Langedijker natuur als locatie. “Ik wil teams en bedrijven blij maken met een beleving en dat kan hier. Het is zo’n mooi gebied met het Rijk der Duizend Eilanden en de bijzonder rijke geschiedenis. De ligging nabij de kust is ideaal en je hebt steden zoals Alkmaar, Hoorn en Schagen dichtbij. Alles wat je zoekt, vind je in Langedijk.”

Vooruitgang

Ruby kijkt verwachtingsvol naar de gemeenteraadsverkiezingen: “Het is een kans op vooruitgang. Met meer mogelijkheden voor iedereen. Mijn motto is ‘samen kom je verder dan alleen’ en om die reden ga ik naar de stembus. Ik ben ervan overtuigd dat wanneer het beleidsmatig op orde is voor de ondernemers dat iedereen in de gemeenschap daarvan profiteert. Wat mij geweldig zou lijken is een groot evenement, op de grens van Langedijk en Heerhugowaard om het bestaan van Dijk en Waard te vieren. Het mag weer, het kan weer en zal zeker voor de verbinding zorgen die we zo hebben gemist.”

_BT Clear
_BT Clear