Beste kiezers,

Het is bijna zover, een bijzonder moment nadert. U mag op woensdag 24 november uw stem uitbrengen voor de verkiezing van de nieuwe gemeenteraad. Dat is op zich niet zo bijzonder, dat doet u elke vier jaar. Maar deze keer stemt u niet, zoals u dat gewend bent, voor de gemeenteraad van Langedijk of Heerhugowaard. U stemt voor de nieuwe gemeente Dijk en Waard, waarvan u vanaf 1 januari 2022 inwoner bent.

U kiest op 24 november de 37 volksvertegenwoordigers die gaan beslissen over onderwerpen die u raken. Misschien weet u al op wie u stemt. Maar als u het nog niet zeker weet, kunt u in dit Verkiezingsmagazine kennismaken met de kandidaten. In dit magazine leggen de verkiesbare politieke partijen uit wat ze de komende vier jaar willen bereiken voor Dijk en Waard. De politieke partijen en hun lijsttrekkers vertellen hun standpunten over verschillende onderwerpen die u aangaan.

Ook kunt u gebruikmaken van het digitale of papieren Kieskompas, om erachter te komen welke politieke partij het beste bij uw eigen belangen en voorkeuren past.

Laat dit magazine, maar ook verschillende activiteiten in de aanloop naar de verkiezingen, u infomeren en inspireren om op woensdag 24 november 2021 uw stem uit te brengen voor de toekomst van Dijk en Waard. Overigens kunt u deze keer

ook al op maandag 22 en dinsdag 23 november terecht in een aantal stembureaus. Zo proberen we drukte te spreiden.

Deze gemeenteraadsverkiezingen zijn een uitgelezen kans om mee te doen aan de democratie én te kiezen voor de mensen die uw mening het beste vertegenwoordigen. Daarom roepen wij met veel plezier alle inwoners van Heerhugowaard en Langedijk op om hun stem uit te brengen. U stemt toch ook?

Leontien Kompier,
Burgemeester van Langedijk

Bert Blase,
Burgemeester van Heerhugowaard

_BT Clear
_BT Clear