Uw stem uitbrengen,
hoe en waar?

Gemeenten Langedijk en Heerhugowaard gaan samen op in de gemeente Dijk en Waard per 1 januari 2022. Volgens de Wet Algemene Regels Herindeling (Arhi) is de naar inwoneraantal grootste gemeente die opgaat in de nieuwe gemeente belast met de voorbereiding van de herindelings­verkiezingen. Dat betekent dat gemeente Heerhugowaard de herindelings­verkiezingen van 24 november 2021 organiseert.

Kiesrecht

U mag stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen als u

  • op de dag van de verkiezingen (24 november) 18 jaar of ouder bent;
  • niet uitgesloten bent van het kiesrecht;
  • op 11 oktober ingeschreven staat in de gemeente Langedijk of Heerhugowaard;
  • de Nederlandse nationaliteit heeft of EU-burger bent of niet-EU-inwoner bent en minimaal 5 jaar legaal in Nederland verblijft.
Alle kiesgerechtigden krijgen in de week van 10 november 2021 op hun huisadres een uitnodiging om te stemmen: de zogenoemde stempas.

Vervoer naar stembureau

Vanwege de coronamaatregelen kan er niet altijd een beroep worden gedaan op een aantal gebruikelijke stemlocaties. Door de alternatieve plekken voor stembureaus zullen sommige inwoners verder moeten reizen. Om de stembureaus bereikbaar te houden voor inwoners van de gemeenten biedt de HugoHopper vervoer van huis naar het stembureau en weer terug.

Plek reserveren
HugoHopper vervoert leden en niet-leden kosteloos naar de diverse stemlocaties. Deze vervoersdienst is beschikbaar op de stemdagen 22, 23 en 24 november van 8.00 tot maximaal 20.00 uur.
Wie van deze service gebruik wil maken, kan HugoHopper bellen op nummer: 072 - 7370217 om een tijd van ophalen en retour af te spreken. Een plek reserveren kan tot uiterlijk één dag van tevoren.

Stembureaus

U mag bij elk stembureau naar keuze in de gemeenten Heerhugowaard en Langedijk stemmen.

Bij een aantal stembureaus is stemmen ook al mogelijk op 22 en 23 november. De stembureaus zijn alle dagen geopend van 7.30 – 21.00 uur.

Bekijk het overzicht van de locaties en op welk moment u daar kunt stemmen:

Klik hier

Uw stem uitbrengen

Voordat u naar het stembureau gaat, controleert u of u het volgende mee heeft:

  • uw stempas,
  • uw geldige identiteitsbewijs.

Vroeg stemmen

Op de verkiezingsdag zelf, woensdag 24 november 2021, kunt u bij ieder stembureau in Langedijk en Heerhugowaard stemmen. Bij een aantal stembureaus is stemmen al mogelijk op 22 en 23 november. Deze stembureaus zijn geopend van 7.30 – 21.00 uur.

Ondersteuning voor doven en slechthorenden / blinden en slechtzienden

Inwoners die ondersteuning nodig hebben bij stemmen, bijvoorbeeld wegens visuele of auditieve beperkingen, kunnen hiervan gebruik maken. Raadpleeg de informatie op de website.

Klik hier

_BT Clear
_BT Clear