Opvoeden doen we samen!

_BT Clear

papa en mama
gaan er voor zorgen
dat ik gezond op sta
elke morgen

ze houden van mij
ik ben hun schat
Ik heb met hen
geluk gehad

ze zullen mij helpen
mijn hele leven
om mij te helpen
daar richting aan te geven

ze zijn mijn alles
ze zijn mij heilig
want bij hun
voel ik me veilig

© Reiziger.

Er zijn momenten dat ouders een beetje hulp kunnen gebruiken, dan is er binnen de MIK & PIW Groep een heleboel mogelijk. Van tips van de pedagogisch medewerker van het kinderdagverblijf of de peuterspeelzaal, tot opvoedingsadvies en hulp op school door een schoolmaatschappelijk werker van partners in Welzijn of hulp van een kind- en jeugdpsycholoog van het CJG Westelijke Mijnstreek. Want opvoeden en opgroeien gaat niet altijd als vanzelf.

In deze krant staat nuttige informatie over opvoeden en opgroeien voor ouders en andere opvoeders.Bijvoorbeeld over slaap bij jonge kinderen, hoe je als ouder het zelfvertrouwen van je kind kunt stimuleren, jonge mantelzorgers, kinderen en echtscheiding.

Meer informatie vind je op www.opgroeienin046.nl. Van kinderwens en zwangerschap tot puberteit; in elke leeftijdsfase bieden zij informatie, tips en nieuws op het gebied van opvoeden en opgroeien in deze regio en kun je terugvinden waar je vrijblijvend terecht kunt voor hulp. Heb je vragen of loop je tegen problemen aan, blijf er dan vooral niet mee zitten.

Joep Ummels
Wethouder jeugd, onderwijs en verenigingen in de gemeente Stein

_BT Clear
_BT Clear