Tiel bereidt zich voor op de toekomst

We werken in Tiel aan een duurzame, vitale stad. Dat doen we samen met u. Want alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat Tiel een fijne plek blijft om te wonen, werken en recreëren. We leven in een tijd waarin veel mensen zich zorgen maken. Om het klimaat, de hoge energieprijzen of de oorlog in Oekraïne. Maar in de korte tijd dat ik nu wethouder van Tiel ben, heb ik ook gemerkt dat veel Tielenaren de handen uit de mouwen willen steken om hun wijk, hun huis en omgeving leefbaar en duurzaam te maken en te houden. Daar kunnen we elkaar bij helpen.

Tiel aardgasvrij

In 2050 moet Nederland aardgasvrij zijn, dus ook Tiel. Nu gebruiken we meestal nog aardgas voor verwarming en warm water. We kijken nu naar nieuwe manieren om te verwarmen. De gemeente onderzoekt samen met een aantal partners of het mogelijk is in bepaalde wijken een warmtenet aan te leggen. Warmte gaat dan via buizen in de grond naar de huizen en flats. Natuurlijk nodigen wij u als inwoner uit daarover mee te denken!

Uw huis verduurzamen

De energieprijzen zijn enorm gestegen. Misschien maakt u zich ook zorgen over uw maandelijkse energie­rekening en de winter die voor de deur staat. Mijn advies: ga aan de slag met het verduurzamen van uw huis.
U hoeft niet meteen te investeren in zonnepanelen en warmtepompen. Goedkope maatregelen zoals radiator­folie, brievenbusborstels en ledverlichting helpen ook. Goede tips vindt u op de website van het energieloket. Heeft u een laag inkomen? Dan kunt u bij de gemeente een energietoeslag aanvragen.

Ik hoop dat u veel inspiratie opdoet uit deze krant om zelf aan de slag te gaan met de tips en voorbeelden. Want samen staan we aan de lat om Tiel duurzaam en vitaal te houden!

Erika Spil
wethouder Milieu en Duurzaamheid

Energieloket Tiel

Voor al uw vragen over energie besparen of het opwekken van energie in uw huis. U kunt het loket bellen of mailen. Of loop binnen tijdens het inloop­spreekuur.

Adres:

Stadhuis Tiel, Achterweg 2, Tiel

Openingstijden:

Vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur

Telefoon:

0345 504 012
(ma t/m vr van 9.00 tot 17.00)

E-mail:

[email protected]

Website:

energieloketrivierenland.nl/tiel

Energietoeslag

Op www.tiel.nl/energietoeslag leest u meer over het aanvragen van de energietoeslag. Deze toeslag is voor inwoners met een inkomen tot maximaal 120% van de bijstandsnorm.

_BT Clear