Beste inwoner van West Maas en Waal

Ik denk dat er nog nooit zoveel aandacht is geweest voor duurzaamheid. U merkt allemaal dat de energieprijzen de pan uit rijzen. Energie besparen is nu echt nodig om de maandelijkse kosten betaalbaar te houden. In deze krant leest u meer over de stand van zaken van de energietransitie in onze regio.

Samen aan de slag in West Maas en Waal

Wij werken aan een gezonde, duurzame gemeente en regio. Voor onszelf maar zeker ook voor onze toekomstige generatie. Wij zetten ons daarom in voor een energietransitie waarbij iedereen kan meepraten en meedoen. Leefbaarheid van de gemeente staat hierbij centraal.

Werken aan zonne-energie

In onze gemeente zetten wij in op zonne-energie. Op dit moment zijn 3 initiatiefnemers aan de slag met een uitgebreide vergunningenprocedure voor 3 zonneparken van in totaal 24 hectare. Inspraak van omwonenden is daarbij een belangrijk onder­deel. De 3 initiatieven zijn na beoordeling van een selectiecommissie van de gemeente als de beste uit de bus gekomen. Ze passen het beste in ons landschap en geven het meest terug aan de gemeenschap.

In totaal waren er maar liefst 13 aanvragen. Dat laat maar weer zien hoe ondernemend onze gemeente is. De 3 initiatieven wekken samen energie op voor bijna 10.000 huishoudens.

Isoleren en energie besparen

Alle energie die we niet verbruiken, hoeven we ook niet op te wekken. Dus hoe beter we onze woningen isoleren en hoe zuiniger we met energie omgaan, hoe minder energie we nodig hebben. En dat scheelt in de portemonnee én is goed voor onze wereld. Ik wil u dan ook oproepen om te kijken wat u nog kunt doen. Wilt u advies? Maak dan een afspraak bij onze energiecoaches of ons Energieloket. Want alleen samen zorgen we voor een duurzaam West Maas en Waal.

Informatie en inspiratie

Deze krant krijgt iedereen in de regio Rivierenland in de bus. U leest in deze krant van alles over duurzaam energie opwekken en minder energie verbruiken. Een gezamenlijk krant van de 8 gemeenten in regio Rivierenland en het team Regionaal Energiestrategie. Een krant vol informatie, praktijkverhalen, inspiratie en tips.

Ans Mol, wethouder West Maas en Waal

Vraag gratis gesprek aan met een energiecoach

Wilt u energie besparen maar u weet niet hoe? Vraag een gesprek aan met een energiecoach van het Energieloket. Ze komen bij u thuis en geven gratis praktische tips. Want ook met kleine, goedkope maatregelen kunt u al écht wat bereiken! Maak een afspraak via www.energieloketrivierenland.nl/­huisbezoek

Check of u in aanmerking komt voor een energietoeslag

Heeft u een laag inkomen? Check dan of u in aanmerking komt voor een energietoeslag op www.westmaasenwaal.nl/­eenmalige-energietoeslag

Op de hoogte blijven van duurzaamheid in West Maas en Waal?

Abonneer u dan gratis op onze nieuwsbrief duurzaamheid op www.westmaasenwaal.nl/­duurzaamheid. U krijgt dan een aantal keer per jaar een nieuwsbrief in uw mailbox.

_BT Clear