0800-0188. Dit is wat je belt bij seksueel geweld.

Voor wie?

Het Centrum Seksueel Geweld is er voor iedereen die een ongewenste seksuele ervaring heeft meegemaakt. Het is belangrijk dat jij weet waar je naartoe belt als jij – of iemand uit jouw omgeving – een nare seksuele ervaring meemaakt. Wij zijn er voor jou als het nodig is.

Snelle hulp

Het is belangrijk dat je zo snel mogelijk hulp zoekt na het meemaken van een nare seksuele ervaring. Het liefst binnen 72 uur. Dan kunnen we je namelijk het beste helpen. Is het langer geleden? Ook dan kunnen we je ondersteunen bij het vinden van de juiste hulp in jouw situatie. Bel 0800-0188 of chat via www.chatmetcsg.nl. Bellen en chatten kan altijd gratis en anoniem. We zijn 24/7 telefonisch bereikbaar.

Wie helpen je?

Bij het Centrum Seksueel Geweld Limburg werkt een team van artsen, verpleegkundigen, psychologen, maatschappelijk werkers en politie nauw samen om slachtoffers van seksueel geweld de hulp te bieden die ze nodig hebben.

Het is nooit jouw schuld!

Iedereen kan slachtoffer worden van seksueel geweld: mannen, vrouwen, meisjes en jongens. Het meemaken van seksueel geweld is nooit jouw schuld! Ook al voelt dit soms wel zo.

Wij zijn er als jij ons nodig hebt - voor jezelf óf voor iemand anders

Foto: Petra Lenssen

Stop geweld tegen meisjes en vrouwen:

‘Orange the World’

Gemeente Venlo maakt zich sterk voor een toekomst zonder geweld tegen meisjes en vrouwen en doet mee met de internationale campagne ‘Orange the World’. ‘Orange the World’ is een initiatief van UN Women en gaat elk jaar van start met Orange Day op 25 november; de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen en duurt tot de Internationale Mensenrechtendag op 10 december.

Wereldwijd wordt zestien dagen lang aandacht gevraagd voor het bestrijden van (on)zichtbaar geweld tegen meisjes en vrouwen. Dat gebeurt onder andere door het oranje aanlichten van gebouwen en objecten. De kleur oranje staat voor een nieuwe dageraad. Een nieuwe dag waarop we wakker worden en er geen geweld meer is tegen vrouwen. Met deelname aan ‘Orange the World’ benadrukken we nog eens extra dat geweld tegen vrouwen onacceptabel is. Meisjes en vrouwen moeten zich in Venlo veilig voelen en weten dat er hulp is als zij dat nodig hebben.

Cijfers

Wereldwijd sterven er 137 vrouwen per dag aan geweld van een familielid, partner of ex-partner. Wereldwijd heeft 1 op de 3 vrouwen fysiek en/of seksueel geweld ervaren. Bijna één op de vier vrouwen in Nederland heeft te maken (gehad) met een vorm van seksueel misbruik of seksueel geweld.

Campagne in Venlo

In Venlo verlichten we de bruggen De Weerdsprong en Nieuw Stalberg, de kunstwerken Tango en de Krijger, de Maaspoort Theater & Events, Holland Casino, de Zonnetoren stadskantoor, d’n Baog Belfeld, de Innovatoren en de Vredesvlam bij het Limburgs Museum oranje.
 
Fontys Hogeschool Venlo, Lex Uiting, Candy Jacobs, Fontys hogeschool Venlo en het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Venlo zijn ambassadeur van ‘Orange the World’. Zij zullen op posters in o.a. abri’s overal in de stad zichtbaar zijn.

Heeft u hulp, advies of een luisterend oor nodig?

Ga dan naar: www.centrumseksueelgeweld.nl/­csg-limburg of bel gratis met 0800-0188 Of ga naar www.veiligthuisnml.nl, of bel gratis met: 0800-2000

_BT Clear