_BT Clear

Scheiden met kinderen:
Hoe wilt u dat ze erop terugkijken?

Scheiden is een ingrijpende gebeurtenis. Zeker als er kinderen in het spel zijn. Bij Het Wetshuys Advocaten en Mediators worden ouders èn kinderen begeleid tijdens en na een scheiding. Terwijl we de juridische onderdelen samen met u doorlopen, leggen we een solide basis voor een nieuwe toekomst.

_BT Clear

Behoefte van kind staat centraal

Hoewel het aantal echtscheidingen jaarlijks daalt, neemt het aantal complexe scheidingen toe. Complexe scheidingen zijn scheidingen waarbij ouders door aanhoudende ernstige conflicten het belang en welzijn van hun kinderen uit het oog verliezen. Mede-eigenaar van Het Wetshuys Advocaten en Mediators, advocaat en mediator Sien Smeets herkent deze ontwikkeling. “Zorgwekkend, want uit onderzoek blijkt dat een complexe scheiding ernstige gevolgen heeft voor kinderen, zoals: stress, hechtingsproblemen en loyaliteitsconflicten. Dit is nadelig voor de geestelijke en lichamelijke ontwikkeling van het kind.” Om die reden staat de behoefte van het kind altijd centraal bij Het Wetshuys Advocaten en Mediators.

Persoonlijke en toekomstgerichte aanpak

“De positie van het kind is altijd het uitgangspunt”, gaat Sien verder. “Wat heeft het kind nodig? Hoe gaat de zorgverdeling eruitzien? Het is essentieel om rust te creëren voor de kinderen, omdat hun vertrouwde leven op losse schroeven staat. Pas daarna kijken we naar zaken zoals verdeling van goederen, alimentatie etc.” Cliënten kunnen rekenen op een persoonlijke en toekomstgerichte aanpak. “Elke scheiding is anders, want geen gezin is hetzelfde. We staan stil bij het emotionele aspect, zonder onze rol te verliezen, zodat we wel stappen blijven maken. We doen wat nodig is, nu en voor later, en dat betekent ook de moeilijke vragen stellen of soms maatschappelijk werk inschakelen.”

Erfrecht

En die moeilijke vragen gaan vaak over erfrecht. “Daar is momenteel nog te weinig aandacht voor, terwijl het wel een heel belangrijk onderwerp is. Niemand denkt er graag over na, maar ook tijdens een scheiding is het verstandig om stil te staan bij de gevolgen wanneer jij of je ex-partner komt te overlijden.” Sien is vFAS en VEAN erfrechtspecialist en geeft regelmatig advies om escalatie te voorkomen. Sien kan o.a. zorgdragen voor een goede nalatenschapsafwikkeling.

Respectvol

Sien drukt ouders die gaan scheiden op het hart om op een respectvolle manier met elkaar om te gaan. “Bij Het Wetshuys Advocaten en Mediators zullen we altijd proberen aan te sturen op mediation.” Bij mediation treedt een mediator namens beide ouders op. Bij dit traject maken ouders zelf afspraken zonder tussenkomst van een rechter. Naast Sien zijn ook Petra van Enckevort en Aniek Hollman werkzaam als mediator en familierechtspecialist. “Het traject loopt sneller, is daardoor minder stressvol en is lang niet zo kostbaar als het aanstellen van twee advocaten. Door een scheiding juridisch goed en vreedzaam te regelen, kunnen kinderen later terugkijken op een periode die helaas verdrietig en moeilijk was, maar waar ze wel het gevoel hadden dat hun ouders ze op de eerste plek zetten.”

Meer informatie?

Neem vrijblijvend contact op met Het Wetshuys of download de gratis folder
‘Als ouders uit elkaar … wat betekent dit voor je kind?’
Lees hier meer
.

Adres

Koninginnesingel 30a
5911 KC Venlo
T 077 – 356 11 00


Openingstijden

Het kantoor in Venlo is geopend van maandag t/m vrijdag van 08.30 uur tot 17.00 uur.

Spreekuur

U kunt op afspraak gebruik maken van ons gratis spreekuur. Maak een afspraak voor een gratis eerste kennismakingsgesprek op kantoor, videogesprek of telefonisch advies.

_BT Clear
_BT Clear