_BT Clear

‘Verbinder in de wijk’ brengt mensen samen

ONS welzijn werkt vanuit teams in de wijk. Wij staan voor u klaar met advies, hulp en ondersteuning op het gebied van zorg en welzijn, voor mensen van alle leeftijden. Om de hoek, in uw eigen wijk of dorp. Dus altijd dichtbij.

De wijkteams beschikken over alle kennis die nodig is om te helpen bij vragen of met situaties die uzelf (even) niet alleen kunt oplossen. Bijvoorbeeld bij zorgen over kinderen, eenzaamheid, moeite met rondkomen of zorg om een naaste:

  • Ik maak me zorgen over mijn kind, met wie kan ik daarover praten?
  • Hoe kan ik (weer) nieuwe mensen ontmoeten?
  • Ik voel me lusteloos en moe, slaap slecht, hoe kom ik hieruit?
  • Ik wil iets leuks organiseren voor de buurt, maar waar te beginnen?
  • Het is moeilijk om rond te komen, straks raak ik nog in de schulden...
  • De zorg voor mijn partner is zwaar, ik maak me zorgen of we bij elkaar kunnen blijven wonen.

Ook organiseert ONS welzijn activiteiten en initiatieven om iets te leren of voor een ander of de buurt te willen doen. Wij leggen verbindingen tussen mensen onderling, tussen mensen en instanties en andersom. De communicatielijnen zijn daardoor kort. De focus ligt op de dienstverlening aan u als inwoner en niet op zaken die de aandacht daarvan afleiden.

Dichtbij u, om de hoek in de wijk!

De zes wijkteams verhuizen komend halfjaar naar de wijken en dorpen en zijn voor u goed bereikbaar en zichtbaar. De teams staan midden in de wijk en zijn daar onderdeel van. Teams Ruwaard, Centrum en Schadewijk hebben al een locatie in de betreffende wijken, de andere drie locaties verhuizen per medio oktober 2021 naar hun wijk/dorp. Elk team geeft individuele ondersteuning, heeft direct contact met de inwoners en kent de buurt, wijk of dorp op haar duimpje. Waar begeleiding, hulp of zorg nodig is, zorgt uw (vaste) contactpersoon in dit team dat betrokken (zorg)partijen tegelijk ‘aan tafel’ zitten zodat u niet telkens opnieuw uw verhaal hoeft te vertellen.

Daarbij staat u als mens centraal en wordt uitgegaan van drie vragen: ‘Wat wilt u’, ‘Wat kunt u’ en ‘Wat heeft u nodig’. Deze aanpak voorkomt op eenvoudige wijze dat problemen of vraagstukken onnodig uit de hand lopen.

Mensen samenbrengen: gezond én gezellig

De wijkteams brengen graag mensen samen in bijvoorbeeld lotgenotengroepen, allerlei trainingen en individuele begeleiding. Neem de gratis Eigen Kracht Groepen (EKG), bedoeld voor iedereen vanaf 18 jaar die zijn of haar probleem wil oplossen, ongeacht waar het probleem of de vraag over gaat. Het is geen praatgroep, maar u werkt aan uw eigen doel en leert dat u zelf de regie hebt over uw eigen probleem en u degene bent die iets kan veranderen. Of de (ook gratis) lotgenotengroepen waarin het prettig is om met elkaar te delen en ervaren dat u niet de enige bent. De actuele lotgenotengroepen ‘Rouw in coronatijd’ of ‘Herstel na corona’ hebben corona als centraal thema. Ook zijn er spreekuren in de wijk over allerlei onderwerpen, en op meerdere plekken zijn gezellige inloopactiviteiten zoals Broodje Ussen bij Wijkcentrum De Hillen, Broodje Ruwaard in Wijkhuis De Haard en Koffie Inloop bij Kom d’r In in Geffen.

Ook komen lichamelijke conditie en sociaal contact graag samen in de beweeg- en wandelgroepen. Beweeg mee in de gym-, yoga- of dansgroepen (www.beweegons.nl) of wandel mee in de populaire wandelgroepen. “Samen langs ‘het sprookje van Mettegeupel’ wandelen is erg rustgevend!”, was één van de lovende opmerkingen tijdens de zeer geslaagde lancering van diverse wandelroutes. Na afloop samen genieten van een kop koffie of thee. Gezond én gezellig!

Bent u benieuwd welke activiteiten er in uw wijk of dorp zijn? Bel dan naar ONS welzijn, 088 374 2525.

Teams Oss op een rijtje

Team A | Ussen

Verhuist per medio oktober 2021 naar locatie Wijkcentrum De Bonte Hoef, Vlasakkers 9 & inloop in Wijkcentrum
De Hillen, Looveltlaan 25
[email protected]
Facebook: ONS welzijn Oss Ussen

Team B | Centrum en Zuid

Locatie Talentcentrum Oss, Linkensweg 1b
[email protected]
Facebook: ONS welzijn Oss Centrum en Zuid

Team C | Ruwaard

Locatie Wijkhuis De Haard,
Sterrebos 167 en 169
[email protected]
Facebook: ONS welzijn Oss Ruwaard

Team D | Schadewijk

Locatie Anton Jurgenshuis, Schadewijkstraat 6
[email protected]
Facebook: ONS welzijn Oss Schadewijk

Team E | Maasdorpen

Verhuist per medio oktober 2021 naar locatie Multifunctioneel Centrum De Koppellinck in Geffen, Kloosterstraat 6
[email protected]
Facebook: ONS welzijn Oss Maasdorpen

Team F | Dorpskernen

Verhuist per medio oktober 2021 naar locatie Dorpshuis De Berchplaets in Berghem, Sportstraat 3 & huidige locatie huisartsen
[email protected]
Facebook: ONS welzijn Oss Dorpskernen

Alle teams zijn telefonisch bereikbaar via telefoonnummer 088 374 2525. U komt dan in contact met de Toegang Zorg en Welzijn in Oss, die u in contact brengt met het juiste team in uw wijk of dorp. Binnenkort verbeteren we de telefonische en digitale bereikbaarheid via onze website, social media/chatfuncties.

contactgegevens ONS welzijn
www.ons-welzijn.nl
[email protected]
Facebook: ONS welzijn
088 374 2525

www.centrumjeugdengezin-maasland.nl
[email protected]
088 374 2526
www.beweegons.nl
Facebook: BeweegONS – Meer Bewegen voor Ouderen

_BT Clear

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:

_BT Clear