Vragen over opgroeien en opvoeden? Centrum Jeugd en Gezin Maasland helpt!

Ouders en opvoeders hebben regelmatig vragen over het opgroeien en opvoeden van hun kind(eren). Met die vragen kun je terecht bij Centrum Jeugd & Gezin Maasland (CJG).

_BT Clear

Het CJG is er voor je bij problemen, voor kleine en grote vragen, maar ook als het goed gaat. Heb je een vraag over een kind of een jongere van 0 tot 23 jaar? Zoek dan contact met het CJG. Iedereen is welkom om binnen te lopen aan de Schadewijkstraat 6 in Oss. Je kunt ook bellen om een vraag te stellen of een afspraak te maken. Natuurlijk kun je ook contact opnemen via de website of via e-mail. We zijn er niet alleen voor ouders en opvoeders; ook beroepskrachten en jongeren kunnen bij het CJG Maasland terecht voor informatie, advies of ondersteuning.

Van baby’s tot jongeren

Van peuters opvoeden tot somberheid bij jongeren en alles daartussenin. Bij Centrum Jeugd & Gezin Maasland vind je veel handige informatie over opgroeien en opvoeden van kinderen van 0-23 jaar. We hebben boeken, artikelen en inspiratieboekjes met informatie.

Ook bieden we cursussen, webinars, workshops en informatiebijeenkomsten aan voor ouders, opvoeders en verzorgers. Ook voor jongeren zijn er trainingen, bijvoorbeeld ‘Je oppasdiploma halen’. Je vindt het allemaal op www.centrumjeugdengezin-maasland.nl.

Persoonlijk advies? Maak een afspraak!

Heb je een (opvoed-) vraag of probleem en kom je er zelf niet goed uit? Maak dan een afspraak voor een infogesprek. In zo’n gesprek kun je een vraag uitgebreid bespreken met een deskundige van Centrum Jeugd & Gezin en krijg je advies-op-maat. Als het nodig is, zorgen wij voor een tolk. Een infogesprek is gratis.

CJG ook voor beroepskrachten

Ook leerkrachten, pedagogisch medewerkers van peuterspeelzalen en kinderdagverblijven en anderen die met ouders, kinderen en jongeren werken, kunnen bij het CJG Maasland terecht voor consultatie, informatie en advies.

Waar vind je CJG Maasland?

Het CJG Maasland is onderdeel van ONS welzijn en zit in het Anton Jurgenshuis aan de Schadewijkstraat 6 in Oss. Op werkdagen is het CJG Maasland open van 9.00 tot 17.00 uur, ook in vakanties. Je kunt bellen naar nummer 088-374 2526 of mailen naar [email protected].

_BT Clear

_BT Clear

Gratis cursussen

Het is belangrijk dat iedereen in Oss kan meedoen. Daarom zijn er voor inwoners gratis cursussen.

Nederlands, rekenen en digitale vaardigheden

Er zijn verschillende cursussen om uw Nederlands, rekenen of digitale vaardigheden te verbeteren. Deze zijn er voor inwoners waarvan Nederlands de moedertaal is. Met deze cursussen leert u beter lezen en schrijven, rekenen of de computer te gebruiken. Wilt u hier meer informatie over? Vraag het de medewerker van het Taalhuis. U vindt het Taalhuis in de Bibliotheek Oss: Raadhuislaan 10, Oss.

Omgaan met geld

In de cursus Omgaan met geld leert u in acht bijeenkomsten hoe u uw administratie en geldzaken op orde krijgt en houdt. U leert welke papieren u moet bewaren en hoelang, u krijgt inzicht in waar u uw geld aan uitgeeft en hoe u kunt (be)sparen, of u kunt gebruik maken van toeslagen of regelingen, waarvoor u zich moet verzekeren en hoe u veilig internetbankiert. Heeft u vragen of wilt u zich aanmelden? Stuur een mail met uw naam en contactgegevens naar: [email protected] of bel: 14 0412 en vraag naar Geertje Ruijs.

Alles over een gezonder leven in Oss op 1 website

Gezond zijn en gezond blijven, wie wil dat niet? Bij veel Osse inwoners staat dit bovenaan op de wensenlijst voor een goed leven. Op www.oss.nl/ossisgezond begint uw zoektocht naar ondersteuning bij gezonder leven in Oss.

Website ‘Oss is gezond’

Bijna iedereen weet wel wat gezond leven is: genoeg bewegen, gezond voedsel, minder stress, voldoende ontspanning, niet roken en geen alcohol of drugs. Maar hoe doe je dat? Hoe pak je het aan om gezonder te koken? Welke manier van bewegen past bij jou? En ook: wie of wat kan u als inwoner van Oss daar bij helpen? In de gemeente Oss zijn veel mensen en organisaties die jong en oud ondersteunen bij een gezonde levensstijl.

Wil je daar meer over weten? Ga snel naar www.oss.nl/ossisgezond en ga aan de slag!

Heeft u tips?

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe initiatieven die bijdragen aan een gezonde leefstijl voor de Osse inwoners. De initiatieven moeten wel makkelijk toegankelijk en goedkoop zijn.

Heeft u tips? Stuur die dan naar [email protected].

_BT Clear

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:

_BT Clear