_BT Clear

Geef uw mantelzorger een cadeau!

Ontvangt u mantelzorg en wilt u diegene bedanken? Dan kunt u een mantelzorgcompliment aanvragen bij de gemeente. Het mantelzorgcompliment is een VVV-cadeaukaart van € 50,- die u zelf aan uw mantelzorger geeft.

Wat is een mantelzorger?

Een mantelzorger zorgt langdurig en onbetaald voor een naaste met een ziekte of beperking. Meestal is een mantelzorger een familielid, vriend of kennis. Mantelzorg kan zijn: huishoudelijke hulp, toezicht en gezelschap, begeleiding bij het vervoer of de administratie. Maar er zijn ook mantelzorgers die helpen bij het douchen, aankleden en naar de wc gaan.

Ook voor jonge mantelzorgers

Is er bij jou thuis iemand lang ziek, gehandicapt, verslaafd, in de war of depressief? Maak je je daarover vaak zorgen? Help je thuis soms mee? Ben je jonger dan 25 jaar? Dan ben jij een jonge mantelzorger. Je (groot)ouders kunnen voor jou het mantelzorgcompliment aanvragen.

Hoe kunt u het mantelzorgcompliment aanvragen?

Ga naar www.oss.nl/mantelzorgcompliment om het mantelzorgcompliment aan te vragen. U kunt als inwoner van de gemeente Oss één mantelzorgcompliment per jaar aanvragen.
Ga naar de website voor de voorwaarden.

Heeft u geen internet?

Dan kunt u een papieren aanvraagformulier ophalen bij de publieksbalie in het gemeentehuis, Raadhuislaan 2 in Oss.

_BT Clear

Hoe staan uw geldzaken ervoor?

De gemeente Oss vindt het belangrijk dat u en uw gezin meedoen. Thuis, op school en in de samenleving. Voor inwoners met een laag inkomen zijn er daarom (financiële) regelingen. Kijk hiervoor op www.oss.nl/minimaregelingen. Heeft u geldzorgen? Hieronder staan acties die u zelf kunt doen.

Kunt u een rekening niet op tijd betalen? Neem contact op!

Kunt u een rekening niet op tijd betalen? Neem dan contact op met het bedrijf aan wie u moet betalen. Vaak kunt u iets regelen, zoals een betalingsregeling. Toon goede wil en kom gemaakte afspraken na.

Gelddagboek

Met het gelddagboek van Samen slimmer met geld houdt u precies bij hoeveel geld er binnenkomt en hoeveel geld u uitgeeft. Overzicht van uw geld­zaken geeft een gerust gevoel. Het is een eerste stap om uw geldzaken (weer) op orde te krijgen!

Vraag het gelddagboek gratis aan via tel. 14 0412 (toets 2) of haal het op bij de balie van het gemeentehuis in Oss.

Websites over geldzaken

Geldfit.nl: Op de website www.geldfit.nl kunt u testen hoe uw financiële situatie ervoor staat. Zij helpen u om uw geldzaken fit te houden! Of om ze fit te krijgen. U krijgt advies dat past bij uw situatie. U kunt ook bellen naar: 0800 8115

  • Moneyfit.nl: MoneyFit is een website gemaakt voor jongeren van 16 tot 26 jaar met vragen over geld. Zij geven je graag tips en informatie over alles wat met geld te maken heeft. Thema’s zijn: studeren, werken, gezondheid, vrije tijd, wonen en bovenal geld besparen. Kijk voor meer informatie op www.moneyfit.nl.
  • Nibud: Het Nibud doet onderzoek naar en geeft voorlichting over de huishoudporte­monnee. Denk dan aan onderwerpen als sparen, rondkomen, lenen, kortom: geldzaken in de praktijk! Allemaal erop gericht dat u meer grip op uw geld krijgt. Kijk voor meer informatie op www.nibud.nl.
  • Wijzer in geldzaken: De website www.wijzeringeldzaken.nl is een initiatief van het ministerie van Financiën. Partners uit de financiële sec­tor, de wetenschap, de overheid en onder­wijs-, voorlichtings- en consumentenor­ganisaties helpen u met financiële vragen die u tijdens uw leven kunt tegenkomen.
_BT Clear

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:

_BT Clear