_BT Clear

Maaltijdservice die verder gaat dan de voordeur

Dagelijks genieten er ruim 1,3 miljoen mensen uit heel Europa van de maaltijden van apetito. Dit internationale aspect maakt de maaltijddienst echter niet minder persoonlijk. Integendeel: met een ruime keuze uit maaltijden, een vaste chauffeur en extra service waar dat nodig is, probeert apetito elke dag weer het verschil te maken voor haar cliënten. Servicemedewerker Trudy van der Wal merkt tijdens haar werk dat het vaak de kleine dingen zijn die er toe doen.

_BT Clear

Verschillende smaken

Waar in Nederland zij ook wonen, cliënten van apetito kunnen erop rekenen dat hun maaltijden met veel zorg en aandacht worden bereid. De vriesverse en warme maaltijden waaruit Nederlandse cliënten de keuze hebben, worden weliswaar in Duitsland gemaakt, maar wel onder toezicht van een Nederlandse kok die gespecialiseerd is in de Nederlandse keuken. “We hebben met verschillende keukens en eetgewoonten te maken. Tijdens het bedenken van de recepten houden we daar rekening mee. Dieetwensen horen daar ook bij, zoals glutenvrij, halal of vegetarisch”, vertelt Trudy. De beetgare maaltijden gaan vervolgens naar de Nederlandse servicecentra, waarna ze bij de mensen thuis worden bezorgd.

“Mensen hoeven de vriesverse maaltijden thuis alleen nog maar enkele minuten af te garen in de magnetron.”

Waakzaam

Naast servicemedewerker is Trudy ook werkzaam als chauffeur en bezorgt ze maaltijden wanneer er uitval of ziekte is. “In principe hebben we op onze routes vaste chauffeurs, die allemaal een EHBO-cursus hebben gevolgd. Ze brengen de maaltijden thuis, maken een praatje als de cliënt dat prettig vindt en houden evengoed een oogje in het zeil. Onze cliënten zijn doorgaans mensen op leeftijd met lichamelijke klachten en/of dementie. Als we kunnen helpen of er klopt iets niet, dan handelen we daarnaar.”

Trudy herinnert zich nog hoe ze misschien wel een brand heeft kunnen voorkomen. “Toen ik als maaltijdbezorger binnenkwam, stond er al enige tijd een eitje op het vuur droog te koken. Mevrouw had dat helemaal niet in de gaten. Ik ben blij dat ik juist op dat moment langskwam.”

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over de service van apetito of vrijblijvend een proefpakket aanvragen? Kijk dan op www.apetito.nl of neem telefonisch contact op via telefoonnummer 0800 – 023 29 75 (ma t/m vr van 08:00 - 18:00 uur)

_BT Clear

Werk voor iedereen in de hele regio

Iedereen heeft talent. Daarvan zijn we overtuigd bij IBN. Niet iedereen lukt het om die talenten zelf te ontdekken en te benutten. Soms is er voor de start in een betaalde baan een steuntje in de rug nodig. Bij IBN maken we ons al ruim 25 jaar sterk om mensen die het op eigen kracht niet redden te helpen bij de voorbereiding op werken en het vinden van passend werk.

_BT Clear

Opleiden tot vakkrachten

Als sociale werkgever investeren we in medewerkers. Via werkleerlijnen leiden we hen in een ontwikkeltraject van 23 maanden op tot vakkrachten. We bieden een verscheidenheid aan werkzaamheden. Dat varieert van assemblage en co-packing tot werken in de catering, groenvoorziening, kwekerijen of schoonmaak. Het ontwikkeltraject eindigt altijd met een passend diploma, certificaat of brancheverklaring. De medewerker gaat rechtstreeks bij een werkgever in de regio aan de slag of in één van de bedrijfsonderdelen van IBN.

Uitdagend werk

Er is veel vraag naar goed horecapersoneel. Bij IBN kunnen medewerkers dat vak leren in de werkleerlijn Hospitality. Alles draait om gastvrij bezig zijn. Dat kan zijn in een cateringfunctie, maar ook als gastvrouw/gastheer, beheerder of receptiemedewerker. In de eigen vergaderlocatie Meeters van IBN in Uden, óf op een locatie in onze regio, leren medewerkers het vak. Heel iets anders is de assemblage van een elektrische brommer voor het brommerbedrijf Brekr. Door de succesvolle introductie zijn hiervoor veel medewerkers nodig.

Andere medewerkers leren het assemblagevak door het ineenzetten van designlampen voor exclusieve merken. Ook binnen de bekende werkzaamheden zoals schoonmaak, groenvoorziening en co-packing vernieuwen we steeds en hebben we veel leuk werk. Via de werkleerlijn Detachering kunnen medewerkers leren én werken bij één van de vele werkgevers uit het netwerk van IBN. Ook in deze werkleerlijn krijgt de medewerker een persoonlijk plan met eigen leerdoelen.

Werkgeluk

Het vinden van een passende werkplek is één doel, maar het gaat verder dan dat. We willen dat mensen weer mee kunnen doen. Dat mensen vanuit hun eigen talenten en ambities kunnen bouwen aan een loopbaan.

Want, werken maakt mensen gelukkiger. En gelukkige mensen maken onze samenleving mooier. We zijn er trots op dat we daar een bijdrage aan kunnen leveren.

Meer weten?

Heb jij extra hulp nodig bij het vinden of houden van een baan? We werken graag en met succes voor jongeren, schoolverlaters, statushouders, mensen met een uitkering of we begeleiden je van werk naar werk. Kijk op www.ibn.nl in het deel ‘Werkzoekende’ voor de mogelijkheden en neem contact met ons op!

_BT Clear

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:

_BT Clear