ONS welzijn staat voor u klaar!

ONS welzijn is dé welzijnsorganisatie in uw woonplaats. Heeft u een vraag of een probleem die u (even) niet alleen kunt oplossen? Wij staan voor u klaar met hulp, advies en ondersteuning.

_BT Clear

Voor iedereen

Grote vragen, kleine vragen? Jong of oud? Wij zijn er voor mensen van alle leeftijden. Onze teams staan voor u klaar als u vragen of problemen heeft op het gebied van zorg en welzijn, wonen, financiën, opvoeden en opgroeien, maar ook als u iets wilt leren, iets voor een ander wilt doen, of de leefbaarheid in uw buurt of wijk wilt verbeteren!

Onze teams

ONS welzijn werkt vanuit teams die kennis hebben over problematiek bij jeugd, gezin, volwassenen en ouderen. Iedereen kan bij ONS terecht. Onze teams werken vanuit wijken en dorpen, zo kunt u altijd dichtbij huis terecht met vragen of problemen. Als begeleiding een langere tijd duurt, heeft u een vast contactpersoon binnen het team, u hoeft dan maar één keer uw verhaal te doen.

Wat biedt ONS welzijn?

ONS welzijn organiseert trainingen en lotgenotengroepen voor jong en oud over allerlei onderwerpen zoals eenzaamheid, zelfvertrouwen, mantelzorgondersteuning, stress en sociale vaardigheden. Bij een training of lotgenotengroep staat meedoen en samen leren voorop. Ook bieden we vrijwilligersbemiddeling en mantelzorgondersteuning aan waarbij mensen zich voor elkaar inzetten en elkaar steunen door bijvoorbeeld hulp te bieden bij administratie, vervoer of praktische hulp in en om huis.

ONS welzijn ondersteunt en stimuleert daarnaast initiatieven van mensen die zich samen inzetten voor een wijk of buurt, zoals creatieve activiteiten voor mensen met geheugenproblemen. Wij bieden ook individuele ondersteuning aan via het geven van korte informatie of advies of langere ondersteuning met een cliëntplan.

Samen

We helpen mensen zoveel mogelijk verder vanuit hun eigen mogelijkheden, talenten en kracht én hun eigen sociale netwerk. Hoe meer mensen zelf en samen in beweging komen en elkaar helpen, hoe beter dat is! Wij leggen verbindingen tussen mensen en instanties en verwijzen door waar nodig. Dat doen wij niet alleen, maar samen met onder andere vrijwilligers en de gemeente Oss. Wij zijn verbonden met en staan midden in de lokale samenleving.

Vrijwilliger bij ONS welzijn

Heeft u zich altijd al in willen zetten voor een ander? Houdt u van een praatje of een wandeling maken? Of heeft u twee rechterhanden en wilt u iets betekenen voor anderen? Dan zijn wij op zoek naar u! ONS welzijn verwelkomt u graag als vrijwilliger.

Iedereen doet mee
en telt mee

Samen bekijken we welke vrijwilligerswerkzaamheden het beste binnen uw kwaliteiten en wensen passen. Er zijn allerlei mogelijkheden voor vrijwilligerswerk, van tuinieren of wandelen met een oudere tot voorlezen aan kinderen met een taalachterstand. Met een uurtje van uw tijd maakt u het verschil!

Bel, mail of kom langs!

Neem contact met ons op, wij staan voor u klaar! Bel 088 374 2525, mail [email protected], bekijk onze website www.ons-welzijn.nl of kom langs bij onze teams in de wijk. U vindt ONS in: Wijkcentrums De Bonte Hoef en De Hillen in Ussen, Talentcentrum Oss in het centrum, Wijkhuis De Haard in de Ruwaard, Anton Jurgenshuis in de Schadewijk, Multifunctioneel Centrum De Koppellinck in Geffen, Dorpshuis De Berchplaets in Berghem en bij huisartsen in de dorpskernen. Tot snel!

_BT Clear

Aan boord bij ONS

Vrijwilligers, stagiaires of medewerkers, iedereen krijgt de kans om vanuit een team van betrokken collega’s iets te leren, samen op te trekken en mee te bouwen aan de innovatie van onze dienstverlening. Wij zijn een dynamische, maatschappelijk betrokken organisatie in een branche die volop in beweging is. Kom aan boord en draag ook actief bij aan het welzijn van mensen, bijvoorbeeld als wijk- of jongerenwerker of binnen onze bedrijfsvoering.

Stages | Jongeren krijgen de kans zich te ontwikkelen tot professional, wij bieden interessante stageplaatsen aan voor mbo- (niveau 4), hbo- en wo-studenten. Stagiaires zijn welkom binnen het sociaal maatschappelijke werk en binnen onze bedrijfsvoering. Vrijwilligers | Heeft u zich altijd al willen inzetten voor een ander? U bent welkom bij ONS welzijn! Samen bekijken we welk soort vrijwilligerswerk bij uw kwaliteiten en wensen past. Met een uurtje van uw tijd maakt u het verschil!

Bekijk hier onze actuele vacatures
_BT Clear