In de gemeente Katwijk

_BT Clear

Huiskamer zorgwoning De Duijf

Met respect en daadkracht de juiste begeleiding

De vraag naar zorg en ondersteuning is groot en is de afgelopen jaren alleen maar gestegen. De Duijf is een organisatie met jarenlange ervaring en staat klaar om iedereen te helpen. Zowel in onze zorgwoning als in de ambulante begeleiding wordt vanuit sterke passie gewerkt.

Ina van Duijvenbode, bestuurder van De Duijf, vertelt: “ Ondanks de stijgende vraag willen wij iedereen de ondersteuning bieden die zij nodig hebben. Wij willen als organisatie in de zorg dat iedereen de kansen en aandacht krijgt die zij verdienen. Ik wil met mijn voeten in de ‘modder’ blijven staan zodat ik ook kan blijven luisteren naar het echte verhaal van onze cliënten zonder vooroordelen. Gewoon er zijn voor iemand.”

‘Met mijn voeten
in de ‘modder’
blijven staan’

Ina vervolgt: “Onze begeleiders / maatschappelijk werkers stemmen constant af op het begeleidingstraject van de cliënt zodat de begeleiding op maat gewaarborgd blijft. Het geven van persoonlijke aandacht en uitgaan van de mogelijkheden kenmerkt mijn werkwijze aan zowel ons team als aan de cliënt. Onze sociale onderneming is erop gericht toekomstperspectief te geven voor mensen die in de problemen zijn geraakt. Zodat ze weer deel kunnen nemen aan onze maatschappij. We nemen ze mee in hun eigen traject van herstel.

Het maakt niet uit hoe complex of ingewikkeld de zorgvraag is. Wij geven niet op. De extra stap zetten wij vanuit onze intrinsieke motivatie en de sterke passie voor onze doelgroep. Deze passie wordt gedeeld door iedere medewerker die werkzaam is voor De Duijf. Door onze betrokken bevlogenheid met de cliënt wordt de ‘extra stap’ veelal vanzelf gezet. Hier krijgen wij energie van. De cliënt mag van ons meer verwachten dan enkel ondersteuning binnen het kader van de indicatie. Wij ondersteunen onze cliënten op alle leefgebieden waar een hulpvraag is. Dit is voor iedereen anders. Dit is in onze filosofie essentieel voor een goede ondersteuning van onze doelgroep.”

Kijk voor meer informatie op www.deduijf.nl.

Podotherapie

Voeten vormen de basis van ons lijf, ze dragen ons lichaam en ze houden ons op de been. De bouw van een voet is heel complex. Het niet goed functioneren van uw voeten kan de oorzaak zijn van veel andere lichamelijke klachten bijvoorbeeld van uw enkels, benen, knieën, heupen en rug.

Ook kunnen problemen in uw looppatroon gevolgen hebben voor de rest van uw lichaam. Zo kunnen bijvoorbeeld vermoeidheidsproblemen in voeten of benen een signaal zijn dat uw voeten niet goed functioneren.

Een podotherapeut behandelt mensen met klachten aan het bewegingsapparaat, die voortkomen uit een afwijkend functioneren van de voeten. Een podotherapeut is de specialist in de observatie en analyse hiervan en brengen snel in beeld hoe dit te verbeteren en te behandelen is.

Onderzoek

Wanneer klachten bij het lopen u beperken in uw dagelijks leven gaan we graag met u in gesprek. Wat veroorzaakt uw klachten? Waar zit de pijn? Wanneer is die ontstaan en bij welke bewegingen is deze aanwezig? Zo brengen we in kaart wat er speelt.

Behandelplan

Uiteindelijk wordt er door de podotherapeut een passend behandelplan opgesteld. Er wordt verteld wat de resultaten zijn van het onderzoek en hoe het probleem het beste aangepakt kan worden. De oplossing kan vaak heel praktisch zijn.

Er zijn verschillende mogelijkheden om uw klachten te verhelpen of te verminderen:

  • Het aanmeten van podotherapeutische zolen
  • Maken van een siliconenorthese (om standsafwijkingen van tenen te kunnen corrigeren)
  • Voetbehandeling (bijvoorbeeld het behandelen van een ingegroeide nagel) en wondbehandeling
  • Het geven van adviezen op het gebied van schoeisel
  • Het toepassen van taping

Meer informatie over de specialisaties, behandelmogelijkheden en vergoedingen kunt u vinden op de website: www.podopointpodotherapie.nl.

_BT Clear

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:

_BT Clear