In de gemeente Katwijk

_BT Clear

Werk; Je zal het maar niet hebben

Marijke en Jeremy

_BT Clear

Werk is onlosmakelijk verbonden met je levensloop. Het vormt je, voedt je met ervaring en inspiratie. Het maakt dat je meedoet in de samenleving. Maar wat als je geen werk hebt en je verder van de arbeidsmarkt staat? Dan wordt duidelijk hoe waardevol werk is. Niet alleen financieel, maar ook sociaal. Werk biedt een plek in de gemeenschap en een rol van betekenis. Iets om elke dag naar uit te kijken. Werk, je zult het maar niet hebben.

_BT Clear

Net dat stapje meer

Bij Provalu zet iedereen dat stapje meer om de waarde van werk mogelijk te maken voor mensen met psychische of lichamelijke beperkingen, maar ook (vroegtijdig) schoolverlaters, statushouders, mensen die een burn-out hebben gehad of al lang uit het arbeidsproces zijn. Of gewoon veel pech hebben gekend.

Samen met een adviseur van Provalu wordt gekeken wat er nodig is om iemand te ontwikkelen naar werk. Dit kan door op een geleidelijke en/of beschutte manier te starten binnen de muren van ons bedrijf en zo te bouwen aan werkritme, werkervaring, kennis- en vaardigheden en meer zelfvertrouwen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het assembleren van apparatuur voor de professionele wielersport, werken aan een melkrobot, door schoonmaakwerkzaamheden uit te voeren of in het bedrijfsrestaurant te werken.

Provalu biedt de mogelijkheden om via trainingen en scholing klaar te zijn voor een reguliere baan. In dienst van een werkgever of (eerst) gedetacheerd. De werkgever krijgt daarbij de juiste ondersteuning en begeleiding van de adviseur, om zo samen de baan tot een succes te maken. Ook wanneer op het eerste gezicht een vacature niet past bij een van de medewerkers, kijken de adviseurs graag mee naar wat er wel kan en hoe het werk alsnog passend gemaakt kan worden. Door training, begeleiding en coaching tot op de werkvloer, maar ook door goed naar de functie te kijken en hier creatief in mee te denken met de werkgever.

Duurzame matches

In een arbeidsmarkt waarin meer vacatures zijn dan mensen, is het vinden en behouden van loyale mensen een steeds grotere uitdaging. Terwijl er een hele groep mensen graag wil werken, maar hier niet altijd de kans toe krijgt.

Omdat ze meer begeleiding nodig hebben, niet standaard (meer) passen in een profiel of functie of simpelweg pech hebben gehad.

“Wij zijn er om al deze mensen te ondersteunen in het vinden van een passende en duurzame baan, zoals we dat al jaren succesvol doen. Werk biedt nieuwperspectief en voor sommigen weer een doel in zijn of haar leven. Maar onderschat ook niet wat het doet voor werkgevers die iemand dit doel en perspectief kan bieden. Door het aanbieden van een dienstverband of door productie bij ons uit te besteden. Het mes snijdt zo aan vele kanten: werkgevers vinden goede en gemotiveerde medewerkers, vervullen zo eveneens een maatschappelijke rol, helpen mensen in onze regio verder en maken de Kust, -Duin, en Bollenstreek mooier én inclusiever. Van deze samenwerking plukt zowel medewerker als werkgever dus de vruchten. Dat is Social Return On Investment zoals het bedoeld is”, aldus Knoop, directeur van Provalu.

_BT Clear

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:

_BT Clear