In de gemeente Katwijk

Samen buiten bewegen in Katwijk

_BT Clear

Heb je zin om lekker te bewegen en nieuwe mensen te ontmoeten? Dan is de Vitality Club voor 55-plussers interessant voor jou. Word fit en maak nieuwe vrienden! Dat is waar de Vitality Club voor staat. Samen bewegen onder begeleiding van een professionele beweegmakelaar van Welzijnskwartier, is dat leuk? We vroegen het aan Ada van Duivenvoorde (70). Elke woensdagochtend sport zij samen met leeftijdsgenoten op het terrein van VV Katwijk.

Ada kwam tijdens haar vrijwilligerswerk bij De Eetkamer in contact met Raymond Lempers, de beweegmakelaar van Welzijnskwartier in Katwijk Noord. Toen Raymond haar informeerde over sporten met leeftijdsgenoten in de Vitality Club, besloot zij het een kans te geven. “Ik had al eerder op yoga gezeten, maar ik wilde nu iets anders doen. Toen ben ik een keer bij de Vitality Club gaan kijken en heb ik gelijk meegedaan. Dit beviel zo goed, dat ik ben gebleven.” Iedereen kan meedoen aan de Vitality Clubs in Katwijk. Welk (sport)niveau of welke conditie iemand ook heeft. “Soms lukt een oefening wel en soms ook niet”, vervolgt Ada.

“En de één is misschien iets handiger dan de ander. Maar dat maakt helemaal niet uit. Bij de Vitality Club gaat het om bewegen met gelijkgestemden. En daar krijgen we goede begeleiding bij van een beweegmakelaar.”

Levert dat bewegen ook iets op? “Nou, ik merk dat ik me gezonder voel nu ik lekker buiten ben en meer sociaal contact heb door zo’n sportmoment”, zegt Ada. “Het is zonde dat er nog veel mensen zijn, die niet iets soortgelijks doen. Lekker sportief bezig zijn met elkaar. En na het sporten een gezellige kop koffie met zijn allen. Wie wil dat nu niet?”

Laagdrempelig

Het sportmoment voelt voor Ada als zeer laagdrempelig. “Ja, ook ik moest even een drempeltje over. Maar je wordt zo opgenomen in de groep en je houdt er veel sociale contacten aan over. Daarnaast zit je niet vast aan een abonnement, zoals bij een sportschool of vereniging. Je betaalt gewoon één euro per keer.”

Iedereen is van harte welkom om een keer te komen kijken en mee te sporten. Ada: “Zeker als er nog wat heren bij komen, is onze groep mooi in evenwicht. Maar nieuwe dames zijn ook van harte welkom hoor, haha.

Praktische informatie

Ook kennismaken met een van de Vitality Clubs in de gemeente Katwijk. Of naar andere beweegactiviteiten in de buurt?

Kijk dan snel op DoeMeeInKatwijk.nl.

Even bellen met Welzijnskwartier kan ook: (071) 4033 323.

Klik hier voor meer informatie over de Vitality Clubs in Katwijk.

_BT Clear

Foto bron: Paul van Houten

Ada van Duivenvoorde: “Sinds ik meedoe met de Vitality Club bij VV Katwijk voel ik me fitter”

_BT Clear

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:

_BT Clear