Jacoba

Mijn eerste HT-race was in 1986. Na 19 keer de HT te hebben geroeid o.a. in de Katowice en de Benwyvis moest ik helaas door lichamelijke klachten in 2014 stoppen met het roeien.

_BT Clear

Wel ging ik met de volgboot of de Hurricane van Rederij Noordgat mee om toch nog iets van de race mee te krijgen en fotografeerde dan ook. Sinds 2013 ben ik een beetje met de hobby fotografie begonnen. Eerst met een compacte Nikon camera en 2 jaar later kocht ik een Spiegelreflex met een goede lens. Ik volgde af en toe een cursus en las veel over fotografie. De enige manier om het een beetje onder de knie te krijgen was het gewoon ‘doen’. Voornamelijk fotografeer ik de eilander natuur en soms heb ik wel eens een uitspatting om mensen op de kiek te zetten. De HT is prachtig om vast te leggen en mee te maken.

Als ik de sloepen fotografeer met de roeiers voel ik soms de pijn die ze hebben onderweg maar als je dan de Brandaris in de verte ziet begin je weer te leven en weet je dat bij aankomst de dam vol staat met mensen en dat je een super gezellig weekend tegemoet gaat. Inmiddels ben ik reserve stuurvrouw bij de Doeke Doeksen en weer veel op het water te vinden. De komende HT ga ik weer gewoon fotograferen en wie weet krijg ik jullie wel voor mijn lens.

Jacoba de Graaf- Meuldijk

_BT Clear

_BT Clear