Wachtlijst roeiteams en
brainstormen over
nieuwe opzet HT in de toekomst

_BT Clear

Wachtlijst

Sinds 2015 organiseert de stichting HT-roeirace de HT-roeisloepenrace. Er is toen gebleken dat er niet veel duidelijkheid was over de wachtlijst voor HT-roeisloepen. Frans Breek heeft zich daar toen in verdiept en inmiddels staat er een wachtlijst op de site van de HT.

Punten verdienen op de wachtlijst

  • Voor elk jaar dat een sloep op de wachtlijst staat, wordt één punt toegekend.
  • Voor elke FSN-wedstrijd die in een jaar geroeid wordt, wordt ook één punt per wedstrijd toegekend.
  • De wachtlijst wordt elk jaar bijgewerkt op 1 januari.

Wildcard

  • Een wildcard geldt voor authentieke sloepen die niet in de lijst van de “vaste” deelnemerssloepen staan.
  • Een sloep op de wachtlijst kan in aanmerking komen voor een wildcard als de sloep in het jaar tenminste 6 genomineerde FSN-wedstrijden heeft geroeid. Daarnaast wordt ook gekeken naar de prestaties van de geroeide wedstrijden. Het bestuur bepaalt wie er een wildcard krijgt voor één jaar.
  • Dus hoe meer wedstrijden geroeid in een jaar hoe meer kans op een uitnodiging van het bestuur voor een wildcard.
  • De wildcard uitnodiging geldt voor één jaar. Gaat de HT in dat jaar niet door dan geldt de wildcard voor de eerstvolgende HT.
  • Als een wildcardhouder het overall klassement wint dan mag dat team de titel het jaar daarop verdedigen.
  • Indien andere roeiteams niet opvallend presteren kan het zo zijn dat een fanatiek roeiteam met goede prestaties die al een wildcard heeft gehad het jaar daarop weer een wildcard krijgt.

Kans om mee te doen met een wildcard aan de HT

Sommige teams die op de wachtlijst staan vinden of denken dat ze weinig kans hebben om mee te mogen doen aan de HT. Gerda, de penningmeester, heeft een berekening losgelaten over de roeisloepen op de uitslagen van de wachtlijst 2019 die in aanmerking kwamen voor een wildcard. Van de in totaal 46 roeiploegen die op de wachtlijst staan, kwamen slechts 15 roeisloepen in aanmerking voor een wildcard (minimaal 6 wedstrijden geroeid) en de HT-organisatie heeft 7 wildcards verstrekt. Dat is dus 47% kans om mee te mogen doen. Als er dit jaar genoeg wedstrijden worden geroeid, is de kans groot om volgend jaar mee te kunnen doen aan de HT.

Nieuwe opzet HT in de toekomst

Binnen het bestuur zijn we aan het brainstormen over hoe en wat we kunnen wijzigen zodat meer teams de kans krijgen om de HT te roeien. Met de introductie van de wachtlijst met wildcards zijn al meer teams in aanmerking gekomen om de HT één keer of meerdere keren te kunnen roeien. Er leven meerdere ideeën binnen het bestuur.

Hoe denken jullie over de toekomst voor de HT en hoe we hier mee om moeten gaan? Het is geen optie om uit te breiden met deelname van meer roeisloepen omdat de haven van Terschelling hier te klein voor is. Wij vragen dan ook of er roeiteams en/of roei-organisaties zijn die ideeën hebben. De ideeën kunnen gemaild worden naar [email protected].

_BT Clear

_BT Clear