Even
voorstellen:

_BT Clear

Mijn naam is Gerard Kerbert en ik ben sinds dit jaar toegetreden als nieuw bestuurslid van het HT bestuur in de rol van secretaris. Graag stel ik mij even voor. Ik ben geen onbekende in de roeiwereld. Ik ben al bijna 30 jaar actief in het sloeproeien, zowel als roeier alsook als sponsor van zowel mijn eigen team Seahorse alsmede van de Harlingen Terschelling roeirace.

_BT Clear

Mijn woonplaats is Vlissingen maar aangezien mijn roots op Terschelling liggen, ben ik ook bijna wekelijks op het eiland te vinden. Ik ben op Terschelling net zo thuis als in Vlissingen. Ik heb de eerste 20 jaar van mijn werkend leven in de Jeugdzorg en het onderwijs gewerkt. Daarna ben ik ondernemer geworden en dit doe ik met veel plezier. Ook mijn jongste zoon Jord is ondernemer, hij heeft een blikjeswinkel op West: De Conserverie. Ikzelf ben actief in diverse branches met verschillende bedrijven, maar Deinco Uitzendgroep is mijn bekendste bedrijf. Ik bemiddel personeel in diverse branches. Met dit bedrijf sponsor ik ook al jaren de HT. Ik heb dit altijd belangrijk gevonden en het is mooi dat er geregeld weer nieuwe sponsoren opstaan die aan dit soort evenementen financieel willen bijdragen omdat net als overal de kosten voor de organisatie heel snel oplopen.

Als roeier van team Seahorse uit Kortgene roei ik ieder jaar de HT-RACE, dit jaar voor de 27e keer. Toen ik vroeger de sloepen met de eerste HT-races zag binnenkomen in de haven van West was ik altijd vol bewondering en stond ooit meedoen met dit geweldige evenement hoog in m’n bucketlist. Het finishen in de haven van West met de fanfare en de vele toeschouwers blijft iedere keer weer een prachtig moment wat ik niet graag zou missen. Ik had altijd het idee om de 25 x deelname vol te maken maar ik kan het toch niet laten om nog door te gaan.

Het begon toen ik in 1994 kon aansluiten in een nieuw Zeeuws team dat ambities had om de HT te gaan roeien waarmee gelijk mijn HT-carrière is begonnen. Sindsdien heb ik nooit meer een HT-editie gemist en heb al vele tientallen roeiers in mijn team voorbij zien komen

Maar het is mooi om te zien dat er telkens weer een nieuwe generatie opstaat die er weer voor gaat. Ik heb ondertussen alle bekende roeiraces in Nederland meerdere keren geroeid en ook de Great River Race in London heb ik met veel plezier geroeid. Toen ik mijn eerste HT-edities roeide sprong ik na de wedstrijd uit de boot en begon direct aan het feestje. De laatste jaren moet er nog net geen kraan aan te pas komen om me uit de boot te takelen. Daaraan merk je wel dat de jaren beginnen te tellen. Alhoewel afzien wel iets is dat je met de jaren steeds beter afgaat.

Met dit in mijn achterhoofd dacht ik er al een tijdje aan om iets in het sloeproeien te gaan doen waardoor ik ook na mijn actieve roei carrière betrokken zou kunnen blijven bij het sloeproeien. Mijn goede vriend Dirk de Boer was er mede debet aan dat ik enthousiast werd om iets te gaan doen in de organisatie. Het bestuur bestaat maar uit een klein clubje maar het hele leger aan vrijwilligers en andere fanatieke helpers is vele malen groter. Geweldig dat dit evenement ook bij niet-deelnemers ook op zoveel steun kan rekenen en niet te vergeten bij de Eilander bevolking. In heel Nederland heet dit weekend het Hemelvaart weekend, op Terschelling heet het HT-weekend.

Ik heb al die jaren wel gezien en gemerkt dat er heel wat komt kijken bij de organisatie van zo’n groot evenement. Het enorme fanatisme bij de roeiteams zorgt er ook voor dat er altijd discussie blijft over beslissingen en uitslagen. En aangezien ikzelf ook meedoe aan de race begrijp ik wel wat er speelt. Het hele gebeuren is ook steeds professioneler geworden. Steeds meer veiligheid verhogende nieuwe regels dragen bij aan het goed en veilig verlopen van de wedstrijd.

Ook de vele roeiers nemen de sport steeds serieuzer. Vroeger sprong er nog wel eens in Harlingen een roeier aan boord op het laatste moment als er iemand de trein had gemist en wij hebben het nog meegemaakt dat we op de ochtend van de HT nog iemand moesten bellen om in te vallen. Maar ook dat kwam altijd goed.

Dit is dus mijn eerste jaar dat ik officieel in het bestuur zit en dat houdt vooral voor mij in dat ik zoveel mogelijk informatie opsla en kijk hoe de ervaren bestuursleden dit evenement in goede banen leiden en overal waar ik in kan springen doe ik dat.

Ik ga er van uit dat ik de komende jaren een vaste waarde ga worden in het HT-bestuur en heb daar sowieso heel veel zin in.

Met vriendelijke roeigroeten,
Gerard Kerbert

_BT Clear

_BT Clear