Dronten, ontdek het - vooral - zelf!

Dronten geeft je de ruimte. Benieuwd? Ga dan mee op een ontdekkingsreis. Pak je fiets, kom genieten en proef de vele smaken die Dronten in huis heeft.

_BT Clear

Trakteer jezelf…

Vanaf een gezellige boerderijcamping, familievakantiepark, of na een overnachting in een leuke Bed & Breakfast kun je echt alle kanten op. Gewoon, op de oude Zuiderzeebodem, tussen donkere bossen en gekleurde landschappen, tussen paars-rood-wit bloeiende tulpenvelden en golvende gele graanvelden. Wind door je haren, wegdromen bij een ver en weids uitzicht. Trakteer jezelf op de ruimte in het kleurrijke Dronten.

…op de mooiste plekjes…

Wist je dat Dronten qua oppervlakte een van de tien grootste gemeenten van Nederland is. Maar juist op de fiets - ideaal voor de racefiets, e-bike of ligfiets - ontdek je hier de mooiste plekjes. Wat te denken van een robuuste boerderijwinkel in het buitengebied, een mooi strandje aan de randmeren, diepe bossen om in te dwalen, een sfeervol terras onderaan de dijk, leuke boetiekjes in de dorpscentra van Biddinghuizen, Swifterbant en Dronten.

…lekkerste smaken…

Via de handige en prima Toeristische Overstappunten en vele fietsroutes schakel je soepel tussen de IJsselmeerkust en het beschutte Dronter- en Veluwemeer. Hé kijk, een vosje schiet de dichte bosschages in! Proef onderweg van de lekkere streekproducten, van lekker rood en geel zomerfruit tot vergeten groentes, in allerlei kleuren. Wie kent de smaak van pastinaak of gele biet nog?

…rust en inspiratie…

Een leuk uitstapje is het fietspontje vanaf de Bremerbaai naar Nunspeet - naar het ‘oude’ land. Even een kwartiertje uitrusten, of je juist laten inspireren door het uitzicht op watervogels en -sporters. Zie je in de verte de eilandjes met namen als De Ral, Pierland en Kluut opdoemen? Mocht je de tijd hebben, is een boottochtje naar deze recreatie- en natuuroases een echte aanrader!

…met alle ruimte

Of blijf op eigen bodem en daag jezelf uit. Ga mountainbiken op de verrassend pittige route in het Roggebotbos, pak een achtbaan in Walibi Holland, duik in een waterskiclinic of sportieve outdooractiviteit, of ga uit je dak op het Lowlands-terrein of ander lokaal festival. Want Dronten is zien, doen en beleven. Gun jezelf én elkaar die ruimte!

Walibi Holland

Dronten geeft je de ruimte. Ontdek het vooral lekker zelf!

www.drontengeeftjederuimte.nl

_BT Clear

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:_BT Clear