TOP: het perfecte startpunt om Almere te ontdekken

© Maarten Feenstra

Lelystad heeft veel te bieden. Veel meer dan je denkt. Je kunt er wandelen, fietsen, mountainbiken, kitesurfen, klimmen en klauteren, op zoek naar wilde dieren en genieten van de schitterende natuur van Nationaal Park Nieuw Land. Dus, kom naar Lelystad en laat je verrassen.

_BT Clear

Parkeer de auto en geniet van een dagje Almere. Fiets of wandel door de uitgestrekte bossen en langs verschillende natuurgebieden. Bekijk de moderne architectuur in het bijzondere landschap. Stop onderweg voor een drankje op een terras of een lekkere lunch.

TOP: Stadslandgoed de Kemphaan

Op Stadslandgoed de Kemphaan ligt de TOP vlakbij het buitencentrum van Staatsbosbeheer. Hier starten twee fietsroutes en een wandelroute. Op De Kemphaan kunnen niet alleen kinderen zich goed vermaken, maar ook voor volwassenen is het een avontuurlijk dagje uit. Combineer een mooie fiets- of wandeltocht met een bezoek aan het Zuiderzeespeelbos, Fun Forest, Dierenpark Almere Jungle of de biologische boerenmarkt op zaterdagochtend. Dit startpunt is ideaal voor een compleet weekendje weg. Het stadslandgoed heeft een sfeervolle natuurcamping en vlakbij kun je overnachten in luxe lodges met een prachtig uitzicht of midden in een wijngaard. Stadslandgoed de Kemphaan ligt in boswachterij Almeerderhout. Een mooie bosrijke omgeving. Het ligt niet ver buiten de stad dus je bent ook zo in het centrum van Almere.

TOP: Oostvaardersplassen Almere

De TOP Oostvaardersplassen Almere ligt bij het Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders aan de Almeerse kant van het bijzondere natuurgebied de Oostvaardersplassen. Tevens onderdeel van Nationaal Park Nieuw Land. Hier starten drie fietsroutes en een wandelroute. Vanaf deze TOP kun je de Oostvaardersplassen en de bijzondere architectuur in Almere Buiten ontdekken. De Oostvaardersplassen is een moerasgebied tussen Almere en Lelystad. Hier leven duizenden ganzen en watervogels, Heckrunderen, konikpaarden, edelherten en vossen. Vanuit het gebouw heb je met de aanwezige verrekijkers een prachtig uitzicht over de uitgestrekte vlaktes en plassen. Op de begane grond zit restaurant Paviljoen de Oostvaarders met een vega- en vegan-vriendelijke menukaart. Met een beetje geluk zie je de zeldzame zeearend voorbij vliegen!

Landschap blijft boeien

Met 440 kilometer aan vrijliggende fietspaden is Almere een must visit voor fietsliefhebbers. Maar ook voor wandelaars is het uitdagend. Almere is ontworpen als ‘garden city’, hierdoor wandel of fiets je binnen vijf minuten van een stedelijke setting vol moderne architectuur naar een stadspark, bos- of natuurgebied. Juist deze variatie maakt dat de omgeving blijft boeien.

Naast de TOPs heeft Almere nog veel interessante fiets- en wandelroutes. Kijk voor inspiratie op www.visitalmere.com/ontdek.

TOP STADSLANDGOED DE KEMPHAAN
Kemphaanpad 4
1358 AC Almere

TOP OOSTVAARDERSPLASSEN ALMERE
Oostvaardersbosplaats 1
1336 RZ Almere

© Roxanne Overdijk
© Maarten Feenstra
_BT Clear

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:_BT Clear