Zeewolde
biedt puur plezier!

Zeewolde, omringd door water, uitgestrekte natuurgebieden en een weids polderlandschap. Maar ook een locatie waar de natuurliefhebber, watersportliefhebber, fietser en wandelaar zijn hart kan ophalen. Oftewel, de perfecte uitvalsbasis voor een dagje uit of vakantie in eigen land met volop ruimte om je heen.

_BT Clear

Wil je er even lekker tussenuit?

Alle ingrediënten zijn hiervoor aanwezig. Uitgestrekte bossen, stranden, restaurants en terrassen. De verscheidenheid maakt deze omgeving uniek! Trappend of wandelend door de bossen, langs akkers, over de dijken ontdek je de prachtige natuur en waterrijke omgeving. Een overnachting is zo geboekt bij een van de bed & breakfasts, campings of bungalowparken. Kom je met de boot? Geen nood, de vele jacht- en natuurhavens heten je van harte welkom.

Fietsen & wandelen

Zeewolde biedt volop ruimte voor fietsen en wandelen. Over dijken, struinen door de bossen en langs uitgestrekte akkers. Kijk onderweg om je heen er valt genoeg te ontdekken. Durf jij het aan? Wandelschoenen aan of de voeten op de pedalen en eindeloos genieten van de Zeewolder natuur? Voordeel: files en rijen wandelaars of fietsers kom je hier beslist niet tegen! En met behulp van het fietsknooppuntennetwerk ben je zo een eind op weg.

Liever wat fanatieker bezig? Daag je zelf uit op de Zeewolder mountainbikeroute De route bestaat uit veel singletracks door het bos, over een terrein met kunstmatig aangelegde verhogingen en langs het water (Wolderwijd en het Nuldernauw).

Eropuit met kinderen

Je hoeft je hier geen moment te vervelen. Avontuurlijk eropuit in het bos, op blote voeten door de modder banjeren of koeien en kalfjes aaien tijdens een bezoekje aan een boerderij. Lekker ravotten in een van de natuurspeeltuinen, op het strand of midgetgolfen met een ijsje als beloning. Of breng een bezoek aan het meest magische pannenkoekenhuis en speelpark Hans en Grietje en beleef het sprookje zelf!

Watersportwalhalla

Voor bijna elke vorm van watersport is hier ruimte. Watersporten is hier gevarieerd, laagdrempelig en verrassend dichtbij. Sportief aangelegd en in voor actie? Huur een surfplank, een zeilboot, een motorboot, een SUP of een sloep en ontdek Zeewolde vanaf de waterkant. Waaghals? Boek een flyboardles of stap op een wakeboard voor de ultieme kick op het water!

TIP – LF Zuiderzeeroute

Deze route is al jaren een van de populairste Langeafstand Fietsroutes (LF) in Nederland. Het rondje om de voormalige Zuiderzee heeft een upgrade gekregen en is omgetoverd tot LF-icoonroute.

Zeewolde is nu ook opgenomen in de route (dagtraject 7, 52 kilometer). Je bereikt Zeewolde via het fiets/voetveer vanaf Strand Horst en fietst via het grootste aaneengesloten loofbos van West-Europa, het Horsterwold, naar Spakenburg. Zeewolde beschikt over verschillende fietsvriendelijke verblijfsrecreatie waar je prima voor een of meerdere nachten kunt boeken.

Meer informatie is te vinden op www.puurzeewolde.nl.

_BT Clear

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:_BT Clear