Evenementenkalender

_BT Clear

Historische veerdienst Urk - Enkhuizen

Toen Urk nog een eiland was, was de veerdienst tussen Urk en Enkhuizen de enige verbinding met het vasteland. Passagiersschip De Zuiderzee houdt deze unieke Historie in stand en verzorgt in de zomermaanden nog steeds deze veerdienst tussen Urk en Enkhuizen. sinds 1890. Deze vaart van 5 juli t/m 4 september 2021.
www.de-zuiderzee.nl

Het ‘2021 Soortenjaar’ van Nationaal Park Nieuw Land

Nationaal Park Nieuw Land organiseert samen met zijn partners het 2021 Soortenjaar. Je kunt gedurende het hele jaar je waarnemingen invoeren. In dit jongste nationaal park van Nederland is nog nooit eerder op zo’n grote schaal geïnventariseerd welke dieren en planten er leven.
www.visitflevoland.nl/ode

Grote trap route Almere

Fietsen over de Grote Trap brengt je langs prachtige ruigtes, kleurrijke bloemenvelden en typisch Flevolandse vergezichten. Met deze route start je bij De Kemphaan in Almere, ontdek je de Grote Trap en kom je uiteindelijk weer bij de Kemphaan terecht.

MEI

Veerboot Markerwadden

Vaar naar Markerwadden met de speciale boot vanaf de Bataviahaven in Lelystad. Grijp deze kans en ontdek zelf dit nieuwste stukje Nederland.
www.visitflevoland.nl/ode

JUNI

Zomer op Schokland: ‘Dichter op het water’.

Museum Schokland organiseert het culturele festival ‘Zomer op Schokland’ deze zomer. Een land-art en poeziëroute (Dichter op het Land) maakt daar onderdeel van uit. Twintig internationale kunstenaars hebben hier op het voormalige eiland een kunstwerk geplaatst. Van 5 juni tot 20 september kun je hier een wandeling maken van ongeveer 7 km langs de kunstwerken en onderweg je eigen poëziecollectie samenstellen.
www.visitflevoland.nl/ode

Land Art weekend van 6 t/m 7 juni

Nergens op de wereld vind je zoveel Land Art bij elkaar als in Flevoland. Je gaat op 1 dag hardlopend langs een aantal highlights van landschapskunst in Flevoland, en leert Flevoland van een heel andere kant kennen.
www.visitflevoland.nl

JULI

3 juli

Dronterland Survivalrun

Bij deze run draait het om kracht, souplesse en doorzettingsvermogen. Een populaire run van 6, 8 of 12 km voor wedstrijdatleten en recreanten, voor jeugd en volwassenen.
www.dronterlandsurvivalrun.nl

12-14 augustus

Meerpaaldagen

Wat ooit is begonnen als een evenement op een boerenwagen is inmiddels uitgegroeid naar het grootste gratis festival van Dronten en omgeving.
www.meerpaaldagen.nl

september

1 t/m 5 september

Hiswa te water

De 37ste editie van de HISWA te water zal in 2021 plaatsvinden in, natuurlijk, Batavia Haven Lelystad. De haven zal dan weer worden omgetoverd tot het walhalla voor ieder type watersporter van 1 tot 5 september. Naast alle mooie boten in de haven en fraaie stands op de kade is er nog veel meer te doen. Demonstraties op de kade, proefvaren in de haven, heerlijk eten op een van de terrasjes en een bezoek aan Batavia Stad Fashion Outlet of Batavia Museum. Thema tours door de haven begeleidt door een specialist van de beurs. En als u met een groep komt zijn er speciale arrangementen zodat u een echte ‘behind the scenes’ toer kan krijgen met alle details.

Bataviahaven 1

www.hiswatewater.nl

Het burlen van de edelherten

Geniet van het burlen van de edelherten en beleef de bronst in Natuurpark Lelystad.
Wandel door het gebied of boek een speciale excursie vanaf eind september.
www.flevo-landschap.nl

18 september

Bmodesta Sea Bottom 2021

In het theater van Lelystad, Agora treden vanaf 19:00 uur op één avond ruim 20 artiesten op 5 verschillende podia op. Voorafgaand aan het festival is een foodplein geopend vanaf 17:00 uur voor de deur van de Agora met 8 verschillende foodtrucks en live muziek.
Buitencentrum Oostvaardersplassen, Kitsweg 1, Lelystad
www.seabottom.nl

24 september

Het Lelystadse Meezingfestijn

Het eerste Lelystadse Meezingfestijn in 2019 was een enorm succes en binnen no-time uitverkocht, dus doen we het gewoon nog een keer! Op een groot scherm komen de teksten van bekende hits voorbij die onder leiding van Roy samen met het publiek uit volle borst gezongen zullen worden. Ook meerdere gasten zullen ook weer deze avond optreden. Alle genres en artiesten komen voorbij, van Abba tot Borsato, van Neil Diamond tot John de Bever en van Robbie Williams tot Hazes. Samen maken de artiest en publiek er weer een onvergetelijke avond van, een feest van herkenning in een geweldige sfeer!
Corneel, Neringsweg 159, 8224 KA Lelystad
www.corneel.nl/agenda/het-lelystadse-meezingfestijn-2/

25 en 26 september

Mud Masters

Meedoen aan Mud Masters is er eentje voor op de bucketlist. Een dag vol modder, hindernissen en lol met je vrienden waar je járen later nog met een glimlach op terugkijkt!
www.mudmasters.nl

_BT Clear

Dit overzicht is gemaakt terwijl er nog strenge coronaregels van kracht zijn. Voor een actueel overzicht van alle evenementen kijk op de websites van de VVV’s in Flevoland.

_BT Clear

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:_BT Clear