Evenementenkalender

_BT Clear

Dagelijks

WANDELEN OF FIETSEN DOOR NATUURPARK LELYSTAD

Reserveer een huurfiets en lunchpakket en ontdek Natuurpark Lelystad met diverse wandel- en fietsroutes langs bijzondere diersoorten en prachtige natuur.
www.flevo-landschap.nl/natuurpark

(W)Eilandrally

De (W)Eiland-rally is een autoroute door Urk en Noordoostpolder waarbij je d.m.v. leuke opdrachten veel te weten komt over de geschiedenis van Urk in de Zuiderzee en de inpoldering. Ook zijn de oude vissersdorpen Vollenhove en Blokzijl meegenomen op de route. Leuk voor jong en oud!
www.touristinfourk.nl

Avonturenroute Harderbos, bij Zeewolde

Neem je kinderen mee op avontuur door het Harderbos! Probeer de wiebelbrug, uitkijktoren en trekpont. En let goed op, want overal zie je sporen van de bever. Onderbreek jouw wandeling bij het Pannenkoekenhuis en speelpark Hans & Grietje, je waant je echt in het sprookje!
www.puurzeewolde.nl

Streekmarkt Dronten

Proef, ruik en koop de lekkerste producten van Flevolandse bodem. De agrariërs en ondernemers uit de regio vertellen er graag met smaak en passie over. 
Elke eerste zaterdag van de maand
www.suydersee.com

Thema fietsroutes

Stap eens op de fiets en tour door de polder, de bossen, het Rivierduingebied, langs de agrarische velden of de meren. Met de haren in de wind en de frisse neus actief de ruimte in om Dronten te verkennen.
www.drontengeeftjederuimte.nl

Uitkijkpunt Horsterberg in de Stille Kern

Uitkijkpunt De Horsterberg biedt prachtig uitzicht op de Stille Kern. Vanaf dit punt zie je in een oogopslag waar het hier om draait: de uitgestrekte natuur en een oase van rust. In het Horsterwold mag je de paden af, heerlijk struinen in de natuur.
www.puurzeewolde.nl

‘Rondje Eiland Urk’ Fiets- en wandelroute

De geschiedenis van Urk is eeuwenoud, die van de Noordoostpolder bijna 75 jaar jong. Een perfecte mix voor een verrassende en aantrekkelijke fietstocht. De route leidt over twee voormalige eilanden in de Zuiderzee: Schokland en Urk. Verder gaat deze route door het architectendorp Nagele. Onderweg kom je langs een drietal musea. Totale afstand 42 km.
www.touristinfourk.nl/wat-te-doen/routes/fietsroute

Zeebodemroute –Fietsroute

De geschiedenis van Urk is eeuwenoud, die van de Noordoostpolder bijna 75 jaar jong. Een perfecte mix voor een verrassende en aantrekkelijke fietstocht. De route leidt over twee voormalige eilanden in de Zuiderzee: Schokland en Urk. Verder gaat deze route door het architectendorp Nagele. Onderweg komt u langs een drietal musea. Totale afstand: 62 km
www.touristinfourk.nl/wat-te-doen/routes/fietsroute

Wandelroute ‘Het Wonder van Urk’

Deze wandeling brengt je door het oude gedeelte van Urk dat zich kenmerkt door historische havens en ‘helliges’ (scheepswerven), de vele ‘ginkies’ (stegen), de typische Urker bouwstijl en monumenten. Tijdens deze wandeling waan je je terug in de tijd en maak je kennis met de authenticiteit van het voormalige eiland.
www.visitflevoland.nl/nl/doe/fietsen-wandelen/routes

_BT Clear

_BT Clear

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:_BT Clear