Laat je verrassen!

Lelystad heeft veel te bieden. Veel meer dan je denkt. Je kunt er wandelen, fietsen, mountainbiken, kitesurfen, klimmen en klauteren, op zoek naar wilde dieren en genieten van de schitterende natuur van Nationaal Park Nieuw Land. Dus, kom naar Lelystad en laat je verrassen.

_BT Clear

Beleef de grootste man-made polder ter wereld

Bij Buitencentrum Oostvaardersplassen vind je het Toeristisch Overstap Punt Lelystad. Dit is het vertrekpunt voor een heerlijke fiets- of wandeltocht door de grootste man-made polder ter wereld. Geniet van het ongerepte moerasgebied en de woeste graslanden, maak een tocht door het verleden van Lelystad, spot vanuit een van de vogelhutten ontelbare vogels. Welke route je ook kiest, er gaat een wereld voor je open.
Kitsweg 1, 8218 AA Lelystad

30 kilometer spektakel

Midden in de natuur en op een steenworp afstand van het Markermeer ligt een van de langste en meest spectaculaire MTB-routes van Nederland. Uitdagend en afwisselend. Schotterpaden, singletracks, klimmetjes, afdalingen, pumptracks en kombochten volgen elkaar op. Vergeet niet af en toe om je heen te kijken. De route gaat door verschillende bossen. Wie weet kom je een ree of vos tegen.
Badweg 1, 8223 PA Lelystad of Gelderse Hout 1, 8212 PA Lelystad

Eindeloos klimmen en klauteren

Het Belevenissenbos Lelystad is het grootste en avontuurlijkste belevenissenbos van Nederland. Er zijn talloze speeltoestellen, zoals touwladders over het water. De perfecte bestemming voor een dagje avontuur met het hele gezin. Kinderen raken niet uitgespeeld en ouders voelen zich weer volop kind. Uitrusten doe je op een van de vele veldjes. Veldweg 98, 8231 SB Lelystad

De geschiedenis van de Flevopolder

Ontdek het ontstaan van de grootse man-made polder ter wereld. Een wandeling over Werkeiland is een wandeling door de moderne geschiedenis van Nederland. De plek waar – letterlijk – strijd is geleverd tegen het water. Een bezoek aan Werkeiland geeft een uniek inkijkje in het leven van de mensen die er woonden en werkten. Mensen die dankzij noeste arbeid, doorzettingsvermogen en pioniersgeest een prestatie van wereldformaat hebben geleverd. Pioniersstraat, Lelystad

Nieuwe natuur: Marker Wadden

Dit nieuwste stuk natuur van Nederland is wereldberoemd. Zelfs The New York Times besteedde er aandacht aan. En terecht. Het is een belevenis voor iedere natuurliefhebber. Na een korte boottocht kom je aan in een compleet andere wereld waar je oorverdovende stiltes ervaart en kunt overnachten in een van de huisjes van het kleinste Landal park ter wereld. Je ontdekt het eiland via de vele wandelpaden en de uitkijkposten bieden een weids uitzicht over dit unieke stuk natuur. Een paradijs voor vogels, vissen, planten en insecten. Boot naar Marker Wadden: Bataviaplein 2, Lelystad (reserveer op mswaddenzee.com)

Ontdek ook het best bewaarde geheim van de polder. Ga naar laatjeverrassen.nl

_BT Clear

_BT Clear

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:_BT Clear