In de gemeente ZEIST

_BT Clear

Met plezier blijven wonen

_BT Clear

Misschien kunt u wel eens hulp gebruiken. Helaas woont er niet altijd familie of een andere naaste in de buurt of hebben zij de tijd om te helpen. Dat kan lastig zijn. Wij begrijpen uw wensen om langer in uw eigen huis te kunnen blijven wonen.

Mevrouw de Groot vertelt: “Mijn man en ik, 72 en 70 jaar oud, wonen al jarenlang naar volle tevredenheid in onze villa. Maar de laatste jaren lopen we tegen problemen aan waar we zelf geen oplossing voor kunnen vinden.

We zochten hulp bij allerlei klusjes in en om het huis, maar we worden ouder en niet alles gaat meer vanzelf. Toch willen we dolgraag in ons geliefde huis blijven wonen.

Daarom zochten we iemand die ons deze zorg uit handen neemt en zo hoorden we over de services van Welzijn & Wonen. Die maken reclame met ‘ontzorgen’ en we dachten dat maar eens te proberen.

In een kennismakingsgesprek hebben we alles op tafel gegooid. Dat we huishoudelijke zorg nodig hadden, een nieuwe glazenwasser, af en toe een tuinman, iemand die ons af en toe ergens heen kan rijden, een kapper aan huis, maar ook hulp bij het opruimen van de zolder en alle spullen die we in de loop der jaren hebben verzameld. En omdat mijn man achteruitgaat heb ik ook al gevraagd naar thuiszorg voor wanneer dat nodig gaat worden. De SeniorKeurAdviseur toonde alle begrip, en kon dit voor ons regelen. Nu hoef ik niet meer met al deze praktische dingen bezig te zijn. We kunnen met plezier in ons huis blijven wonen.“

_BT Clear

_BT Clear

“Saai is dit werk nooit”

Marcel vertelt: “Voorspelbaar gedrag vertonen jongeren die bij ons wonen niet vaak. Je leert ze wel kennen, maar er kan elke dag iets onverwachts gebeuren. Bovendien wisselt de groep jongeren met grote regelmaat. Ik houd van die dynamiek. Het prikkelt je om creatieve oplossingen te bedenken, proactief te zijn en scherp te blijven. Je blijft jezelf ontwikkelen.”

Timon biedt een werkomgeving die innoveert en groeit en biedt daarmee een hoge diversiteit aan functies en taken. Dit maakt dat geen dag hetzelfde is.

Wil jij je inzetten voor kwetsbare jongeren? Kijk dan op www.werkenbijtimon.nl

Je christelijke geloof verbinden met je professionele inzet? Dat kan! Timon is een bevlogen organisatie die zich richt op hulp aan kinderen, jongeren en hun gezin.

“Een maatje kan zorgen voor beweging”

Willem (11) is een thuiszitter. Hij gaat al drie jaar niet volledig naar school. Een pittige periode, waarin een maatje via vrijwilligersorganisatie Handjehelpen wat lucht bracht.

Willems moeder vertelt: “Willem was altijd al slim en gevoelig. Toen hij in groep vijf veel onrust trof, kreeg hij last van paniekaanvallen en wilde hij niet meer naar school. Met veel pijn en moeite, brachten we hem alsnog. Dat resulteerde in veel emotionele ontregeling. Na veel onderzoek bleek Willem uitzonderlijk hoogbegaafd, met een creatief profiel. Hij was ‘op’ door het aanpassen aan onderwijs dat hem niet paste. We zochten tevergeefs naar meer passend aanbod. Voor hoog intelligente en -gevoelige kinderen bestaat geen passend onderwijs, weten we inmiddels.

Gewoon Willem

Het trok een zware wissel op ons gezin. Willem was vaak somber en het zoeken, halen, brengen en dagen vullen vroeg veel van ons als ouders. Ook onze dochter leed eronder.

De inzet van een maatje via Handjehelpen bracht wat lucht. Een maatje gaat simpelweg naast je staan en sluit aan bij wat nú nodig is, wat wel kan. Juist zo iemand kan zorgen voor wat beweging. Even de deur uit, iets leuks doen. Het lijken kleine stapjes, maar het is enorm.

Willems maatje, Sofie, komt nu wekelijks een potje voetballen of spelletjes doen. Het geeft ons ruimte om aandacht aan onszelf, ons werk of Willems zusje te geven. En bij Sofie opent Willem zich weer. Omdat hij voelt dat het wederkerig is, dat er geen ‘moeten’ is. Het zorgt ervoor dat hij zich weer ‘gewoon Willem’ voelt. Daar zit ‘m de crux.”

Handjehelpen

Handjehelpen zet zich in voor kinderen en volwassenen met een beperking, chronische ziekte of gedrag dat om extra aandacht vraagt. Help ook mee! Word vrijwilliger, stagiair of steun ons met een bijdrage: www.handjehelpen.nl.

_BT Clear

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:

_BT Clear