“Bij ROC Midden Nederland gaan ze uit van wie ik ben en wat ik graag wil leren”

Ambitie en talent staan centraal

De komende jaren groeit de vraag naar zorghelden flink. Flexibel zorgonderwijs is dan ook noodzaak. Dit helpt volwassenen sneller aan werk en dat is essentieel voor de zorg. Hierbij kijkt ROC Midden Nederland niet alleen naar je diploma’s, maar vooral naar kennis, ervaring en motivatie.

_BT Clear

Van bedrijfsleven naar zorg

Kelsey de Haan, werkzaam bij Axioncontinu: “Ik heb de overstap van bedrijfsleven naar zorg gemaakt. Ik kan hier mijn leerroute optimaal afstemmen op mijn werkzaamheden. ROC Midden Nederland neemt mijn ervaring uit het bedrijfsleven mee in mijn persoonlijk opleidingsplan. De lessen worden gegeven door docenten uit de praktijk: heel boeiend!”

“Ik bepaal zelf waar, wanneer en hoe ik leer”

Nood is hoog

Daniëlle Eindhoven, werkzaam bij Zorggroep De Vechtstreek: “Ik wilde geen volledig traject volgen omdat ik Pedagogiek heb gestudeerd. Het is fijn dat ROC Midden Nederland mijn ervaring waardeert in mijn persoonlijk opleidingsplan. Ik kan altijd terecht met mijn vragen en ik bepaal wanneer ik leer en hoe ik leer.”

Echte zorgsituaties

Lilian Naarden, werkzaam bij Crystal Care: “Dit onderwijs is rijk gevuld met verhalen over echte situaties uit de zorg. Dat maakt het leren leuk. Het wekelijkse contact met mijn studentcoach brengt me inzicht en helpt me op weg. Ik ben heel blij dat ik dit in één jaar heb afgerond.”

Maak deze stap!

Dominique Verleum, deelnemer aan de Opleiden op maat leerroute: “Ik ben van de detailhandel overgestapt naar de zorg en dit past echt bij mij! Top dat mijn mantelzorgervaring meegenomen wordt in de opleiding. Iedereen die in zorg wil werken, druk ik op het hart: maak deze stap!”

Flexibel

Gestart met vijf deelnemers begeleidt ROC Midden Nederland inmiddels zes Opleiden-op-maat-klassen waarin flexibele in- en uitstroom, het uitwisselen van ervaring en 1-op-1 begeleiding centraal staan. De deelnemers zijn divers en komen uit het hele land: van ‘nieuw’ in de zorg tot (enige) werkervaring, bijvoorbeeld als vrijwilliger.

_BT Clear

Meer informatie

Heb je vragen of wil je meer informatie over onze zorgopleidingen? Neem een kijkje op de website: www.gezondheidszorg.rocmn.nl/­opleiding/verzorgende-ig. Wees welkom bij één van onze open dagen: www.rocmn.nl/opendag of neem contact op via: [email protected].

_BT Clear