In de gemeente ZEIST

_BT Clear

vrijwilligerswerk

Tineke Reincke werkt elke donderdag met veel plezier als vrijwilliger bij Stichting Naburen op de Boswerf in Zeist. Het is een kleine organisatie die werkt met mensen met dementie. Tineke: “Het is zo’n unieke organisatie die zulk bijzonder werk doet voor mensen met dementie. Ze hebben mijn hart gestolen, zowel de organisatie als de deelnemers.”

_BT Clear

“De groep bestaat uit zes tot zeven deelnemers, met allemaal hun eigen interesses, kennis en kwaliteiten,” legt Tineke uit. “Zo houdt, ik gebruik gefingeerde namen, Jos van Tuinieren, Jan van Klussen en Joan van Koken. De Boswerf heeft wekelijks een aantal klussen waar ze hulp bij kunnen gebruiken. Met elkaar stemmen we af, wie welke klus oppakt. Zo kan Jos bezig zijn met het verwijderen van woekerende planten of het bijhouden van de theetuin, kan Jan een lantaarnpaal installeren, en zal Joan wekelijks een pan soep maken voor alle vrijwilligers en deelnemers op de Boswerf, waarbij ik haar begeleid. We zijn met elkaar heerlijk bezig met iets wat voor de Boswerf waarde toevoegt. Echt een win-win-situatie. We helpen elkaar.”

Gelijkwaardig

“De kracht is dat het kleinschalig is en dat we inspringen op de behoefte van de mensen met dementie,” zegt Tineke enthousiast. “Door een dag mee te doen bij Naburen staan de deelnemers midden in de maatschappij, dat is waardevol om te zien. Vrijwilligers en deelnemers zijn gelijkwaardig. De meeste deelnemers doen twee dagen per week mee. Ik doe dat ook; op maandag werk ik in Den Dolder in De Bloementuin en op de donderdag bij de Boswerf, beide dagen voor Naburen. Het heeft m’n leven zo verrijkt, in allerlei facetten.”

Wil jij jouw leven ook verrijken, bij Stichting Naburen of bij een andere maatschappelijke organisatie of initiatief? Er is altijd vrijwilligerswerk dat bij je past!

Geschreven door Adriënne Nijssen

_BT Clear

Vrijwilligerscentrale Zeist

Vrijwilligerscentrale Zeist is hét aanspreekpunt voor iedereen die met vrijwillige inzet te maken heeft. Je kunt hier terecht voor de vacaturebank met vrijwilligersvacatures in Zeist, maar ook voor advies en ondersteuning. Op de website www.vrijwilligerscentralezeist.nl vind je veel informatie, maar je kunt uiteraard ook contact opnemen. De contactgegevens vind je op de website of mail naar [email protected]

_BT Clear

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:

_BT Clear