In de gemeente ZEIST

Voorwoord

Voor jou ligt de Informatiekrant Zorg & Ondersteuning in de gemeente Zeist. Deze krant is mede tot stand gekomen met verschillende zorg- en welzijnsorganisaties uit de regio. Heb jij een zorg- of ondersteuningsvraag voor jezelf of voor een ander waar je zelf niet uitkomt? Bijvoorbeeld over eenzaamheid, steunouderschap of mantelzorg? In deze informatiekrant lees jij waar je met jouw vraag terecht kunt. In deze krant komen zowel medewerkers als cliënten aan het woord, vind je praktische informatie en contactgegevens van organisaties die jou verder kunnen helpen. Bewaar deze krant dus goed!

_BT Clear

Welzijn

Een van de organisaties die jou verder kan helpen is MeanderOmnium. ‘’Wij bouwen aan een krachtige samenleving, waarin iedereen zich thuis voelt en kan meedoen”, aldus MeanderOmnium. Medewerkers bieden hulp en ondersteuning bij verschillende thema’s. Een mooi voorbeeld hiervan is stichting Join us. Hun jeugdprofessionals helpen jongeren die het lastig vinden contact te maken met andere leeftijdsgenoten, om de eenzaamheid onder jongeren te verminderen. Op pagina 5 vind je hier informatie over en lees je het krachtige ervaringsverhaal van Lies.

Persoonlijke verhalen

Wat steeds terugkomt in deze Informatiekrant is de kracht van mensen. Hoe mensen elkaar helpen, steunen en voor elkaar zorgen. Op pagina 13 lees je hoe muziektherapie van waarde kan zijn voor dementerende personen, en hoe dagbesteding kan bijdragen aan het vergroten van iemands zelfvertrouwen. Verder lees je over de onschatbare waarde van vrijwilligerswerk en op pagina 17 vind je onder meer wat je kunt doen wanneer je vragen hebt over geld. Iets waar veel mensen momenteel zorgen over hebben.

Neem gerust contact op

Iedereen heeft weleens hulp nodig. Sommige mensen kloppen dan aan bij familie, vrienden of kennissen. Wanneer dit voor jou niet vanzelfsprekend of niet voldoende is, is het handig om te weten dat er vrijwilligers en professionals in de gemeente Zeist zijn die naar je luisteren en met je meedenken, waar je vraag ook over gaat. Maak kennis met de in deze krant genoemde organisaties en neem gerust contact op. Voor jezelf of voor een ander.

Veel leesplezier gewenst.

_BT Clear

Colofon

Concept en realisatie
I: www.ettmedia.nl
T: 050 313 76 00
@ETTMedia

I: www.skitter.nl
T: 050 750 15 91

Met medewerking van welzijnsorganisatie MeanderOmnium

Teksten en redactie
&Teksten in samenwerking met de in de redactie genoemde organisaties.

Vormgeving
Skitter, Groningen

September 2022

Overname van artikelen is alleen toegestaan mits ETT Media hier toestemming voor heeft gegeven. ETT Media is niet aansprakelijk voor fouten en/of omissies in deze krant.

_BT Clear

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:

_BT Clear