In de gemeente Tiel

_BT Clear

Liefde voor de zorg

Samad stond in de bloei van zijn leven toen hij zijn dochter verloor bij een ongeluk. Toen hij ook zijn baan verloor zocht hij professionele en financiële hulp. Samad krabbelde langzaamaan weer op en ontdekte zijn liefde voor de zorg. Hij behaalde zijn diploma en vond een baan.

_BT Clear

“Geluk is belangrijker dan geld!”

Eten zonder zout

Samad verloor bij een ongeluk zijn dochter. Samad: “Toen ik haar verloor, raakte ik mijzelf ook even kwijt. Het leven smaakte als ‘eten zonder zout’ en ik had moeite om de draad weer op te pakken.” Hij blijkt een doorzetter. “Ik leerde van mijn vader dat als je iets wilt bereiken je er hard voor moet werken. Toen ik een uitkering moest aanvragen vond ik dit lastig. Ik wilde werken, maar het lukte even niet!”

Samad ontdekt liefde voor de zorg

Samad gaat als enthousiaste vrijwilliger aan de slag bij het Vrijthof in Tiel. En ontdekt zijn liefde voor de zorg. “Werken in de zorg, daar moet je van houden. Bij mij past het. Daarom stelde ik mijn werkcoach bij Werkzaak Rivierenland voor om te solliciteren bij Eigenwaard in Rossum, een speciale woonlocatie voor mensen met dementie. Het resulteerde in een opleiding én een baan.”

Luisterend oor

“Ik ben professioneel met mijn werk bezig. Ik hou ervan om te praten en een luisterend oor te bieden. Daar maak ik tijd voor!

Voor mensen met dementie is structuur heel belangrijk en daarom is er een vaste tijdsindeling. Ik begin om 7 uur ‘s ochtends, maar ik ben altijd een half uur van tevoren aanwezig. En voor de gezelligheid organiseer ik een bingoavond voor de bewoners.”

“Sta niet stil, doe iets met je leven!”

Toekomstdromen

Samad is weer gelukkig. Hij is getrouwd, heeft twee dochters en bruist van de toekomstplannen. “Ik behaalde mijn diploma en ik werk. Ik ga iedere dinsdag naar school om mij verder te ontwikkelen in de zorg op BBL2-niveau. Uiteindelijk droom ik ervan dit werk te combineren met een eigen restaurant.” Samad roept andere werkzoekenden op om niet stil te staan als je het even moeilijk hebt. “Geld maakt niet gelukkig. Sta niet stil, doe iets met je leven. Overwinning en succes kunnen alleen bereikt worden door beproeving!”

Kijk voor meer informatie op www.werkzaakrivierenland.nl.

_BT Clear

Kom vrienden maken bij ons!

_BT Clear

Rosalie (22) voelde zich eenzaam nadat het met haar vriend uitging. “Toen merkte ik dat ik bijna geen sociale contacten meer had. Op social media lijkt het alsof iedereen heel veel vrienden heeft en veel leuke dingen doet behalve ik. Ik was alleen nog aan het bankhangen. Na wat googelen kwam ik Join Us tegen.” Rosalie meldde zich aan.

Melissa (19) zag Join Us voorbij komen bij één van de jongerenwerkers van Mozaïek Welzijn. “Ik kende jongerenwerker Guusje nog van de middelbare school. Ik heb me aangemeld omdat ik me alleen voelde en meer sociale contacten wilde. Ik heb één beste vriendin maar vind het ook leuk om met andere mensen af te spreken. Ik vond de eerste bijeenkomst wel spannend. Als ik nu kijk is het wel een hechte groep geworden. Het is leuk om elkaar steeds weer te zien.”

Social challenge

“Het voelt ook echt als een vriendengroep, waarmee je iets leuks samen gaat doen. Elke twee weken doen we dat. Hierbij houden we rekening met ieder zijn wensen. We krijgen ook een social challenge waar je aan gaat werken.

Die van mij is om een small talk te voeren en meer zelfvertrouwen te krijgen”, vertelt Rosalie. “Die van mij is om minder boos te reageren en mijn grens aan te geven”, voegt Melissa toe.

Vriendschap

Bij Rosalie en Melissa is er ook echt een vriendschap ontstaan. Ze spreken ook buiten de bijeenkomsten van Join Us af. “Ik voel me nu zelfverzekerder en gelukkiger met mezelf,” zegt Rosalie.

Join Us

Voel jij je vaak alleen? Terwijl je graag leuke dingen wil doen met leeftijdsgenoten? In Nederland wonen veel jongeren die het moeilijk vinden om vrienden te maken. Ze willen wel, maar weten niet zo goed hoe. Join Us is er voor iedereen die zich alleen voelt en daar verandering in wil brengen. Tijdens de bijeenkomsten ontmoet je andere jongeren en zijn er ervaren begeleiders aanwezig die helpen met het maken en behouden van nieuwe vrienden!

Join Us is in Tiel voor jongeren van 18 tot en met 25 jaar, je kunt hiervoor bellen of appen met Guusje jongerenwerker bij Mozaïek 06 20 45 06 77. Lees meer over Join us op join-us.nu.

_BT Clear

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:

_BT Clear