In de gemeente Tiel

_BT Clear

Grip op uw geld

Iedereen heeft wel eens vragen over geld. Of maakt zich zorgen om zijn financiële situatie. Het is altijd een goed moment om uw geldzaken op orde te brengen. U kunt dit zelf doen, maar we willen u hier ook graag bij helpen.

Doe zelf de gratis test van de Nederlandse Schuldhulproute

Met de Schuldhulproute krijgt u tips en tools die passen bij uw persoonlijke financiële situatie. Dit werkt heel simpel. Ga naar www.geldfit.nl of bel 0800 - 8115. Ondernemers starten bij www.geldfitzakelijk.nl.

Op de website staat een korte test met makkelijke vragen over uw financiële situatie. Op basis van uw antwoorden krijgt u direct een persoonlijk advies. Komt uit de test dat u meer financiële hulp nodig heeft? Dan verwijst de website u door naar onze schuldhulpverleners of een andere lokale hulpinstantie. Dit is allemaal gratis.

Voorkom geldzorgen met Vroeg Eropaf

Soms lukt het niet om rekeningen (op tijd) te betalen. Dit kan iedereen overkomen. De gemeente werkt samen met energieleveranciers, woningcorporaties, zorgverzekeraars en Vitens. Dit doen wij om te voorkomen dat u in de financiële problemen raakt.

Heeft u een rekening niet op tijd betaald? Dan krijgen wij een melding. Wij nemen dan contact met u op om onze hulp aan te bieden. Wij kunnen u bijvoorbeeld helpen met het oplossen van betalingsachterstanden. Misschien heeft u vragen over uw geldzaken of zijn er andere dingen waar u mee zit.

Wij zorgen ervoor dat u snel de juiste hulp krijgt. We willen namelijk graag voorkomen dat u schulden krijgt. Of te lang met vragen over uw geldzaken blijft rondlopen. Meedoen is gratis en vrijwillig.

Contactgegevens

U kunt altijd contact opnemen met Vroeg Eropaf of onze budgetbeheerders en schuldhulpverleners. U hoeft geen geldzorgen te hebben om hulp te vragen.

Vroeg Eropaf: [email protected]
0344 – 637 111

Sociale Poort: [email protected]
0344 – 637 220

Regelingen voor lage inkomens

Heeft u een laag inkomen? Dan is het niet altijd makkelijk om rond te komen. Er zijn regelingen om mensen met een laag inkomen te helpen. Kijk voor de landelijke regelingen op www.berekenuwrecht.nl. Op deze pagina staan de Tielse regelingen.

Bijzondere bijstand

Als u een laag inkomen heeft en geen spaargeld of vermogen bezit, kunt u bijzondere bijstand aanvragen. De bijzondere bijstand is voor kosten die niet dagelijks voorkomen, maar wel noodzakelijk zijn. Bijvoorbeeld kosten voor een advocaat of bewindvoerder.


Gemeentepolis

Heeft u een laag inkomen? Dan kunt u zich aanmelden voor de Gemeentepolis van Menzis. Een complete zorgverzekering waar de gemeente aan meebetaalt. Wilt u overstappen naar de Gemeentepolis? Dan kunt u zich aanmelden via www.gezondverzekerd.nl. De gemeente krijgt bericht van uw aanmelding en controleert ieder jaar of u aan de voorwaarden voldoet.


Individuele inkomenstoeslag

Heeft u al drie jaar een laag inkomen? En heeft u geen zicht op een hoger inkomen? Dan kunt u 1x per 12 maanden de individuele inkomenstoeslag aanvragen. U krijgt dan extra geld voor spullen die u met een laag inkomen moeilijk kunt betalen. Bijvoorbeeld een nieuwe koelkast of televisie.


Kindpakket

Sporten, muziekles of een schoolreisje. Natuurlijk wilt u als ouder dat uw kind met alles mee kan doen. Maar soms kunt u het niet betalen. Daarom is er het kindpakket. Het kindpakket geeft financiële hulp bij het betalen van bijvoorbeeld sportlessen, een computer of fiets voor uw kind.


Kwijtschelding BSR

Kunt u uw gemeente en/of waterschapsbelasting niet betalen? Vraag dan kwijtschelding aan via MijnBSR. Heeft u geen DigiD? Neem dan contact op met het BSR via 0344 - 704 704.


Meerkostenregeling

Heeft u een handicap of chronische ziekte? En heeft u daar zorgkosten voor gemaakt? Dan kunt u in veel gevallen een vergoeding van de gemeente krijgen. Dit noemen we de meerkostenregeling.


Volwassenenfonds Sport & Cultuur

Wil u graag sporten, maar is uw inkomen te laag om dit te betalen? Dan kan het Volwassenenfonds Sport & Cultuur misschien helpen. Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur betaalt mee aan de sportclub en attributen voor inwoners met een laag inkomen.


Meer informatie

Wilt u meer informatie? Kijk op www.tiel.nl/minima voor alle aanvraagformulieren en voorwaarden. Komt u er niet uit? Bel dan naar 0344 - 637 220.

_BT Clear

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:

_BT Clear