INFORMATIEKRANT Meierijstad

CORONAVIRUS

Door burgemeester Kees van Rooij

We leven in bijzondere tijden, ten tijde van het opstellen van deze krant hadden we alleen nog maar gehoord van Corona in China. Nu speelt het in alle hevigheid hier in Nederland en ook in Meierijstad. Deze situatie maakt duidelijk dat zorg en ondersteuning van levensbelang zijn. En waarvan ik zie dat we er samen de schouders onder zetten. Hoever de maatregelen ook gaan: we ontmoeten steeds begrip en medewerking. Als er ooit sprake is van de Kracht van Samen dan is het nu.

_BT Clear

Ik leef mee met de getroffen gezinnen in Meierijstad. Waar je normaal gesproken meer aandacht krijgt als je ziek bent, raak je nu juist geïsoleerd van de buitenwereld. Dat geldt ook voor veel ouderen, velen van hen mogen – om hen te beschermen - inmiddels geen bezoek meer ontvangen. In sommige gezinnen is er verdriet omdat zij afscheid moeten nemen van hun dierbare: Meierijstad kent helaas ook dodelijke slachtoffers.

Mijn bijzondere waardering gaat uit naar de zorginstellingen, huisartsen, GGD ’s en andere hulpverleners in de zorg. Zij staan onder grote druk, een druk waarvan we hopen dat die beheersbaar blijft als we ons allemaal aan de afgekondigde maatregelen houden. Ik zou een oproep willen doen aan u allen om naar elkaar om te zien. Kijk of er mensen in uw omgeving zijn waarvoor u van betekenis kunt zijn. Een boodschap doen, een maaltijd verzorgen of even een telefoontje kan in het leven van mensen nét dat lichtpuntje zijn in een tijd waar eenzaamheid op de loer ligt.

Ik zie ook in Meierijstad al mooie initiatieven ontstaan om elkaar te helpen.

Ik hoor, weet en zie dat de genomen maatregelen diep ingrijpen, maar ook zorgen voor saamhorigheid. Er ontstaan spontaan tal van initiatieven om elkaar hulp te bieden. Je ziet in Meierijstad de Kracht van Samen en we zetten eensgezind de schouders onder wat nodig is, ongeacht de gevolgen. Ik wil me daarom graag bij u aansluiten en zal mijn uiterste best doen om de gevolgen, ook in Meierijstad, beheersbaar te houden.

Uiteindelijk weten we allemaal dat gezondheid het allerbelangrijkste is in een mensenleven. Ik ben trots op u allen.

Met waardering,

Kees van Rooij,
Burgemeester Meierijstad

KRACHT VAN SAMEN

_BT Clear