Mijn verhaal gaat verder bij AafjeVan verzorgende tot leercoach

_BT Clear

Viola Martin (36) groeide op in het Ghanese Accra. Toen ze tien was, verhuisde Viola met haar moeder naar Nederland. Hier bouwde ze een mooi leven op en ging ze doen waar ze voor geboren is: zorgen voor anderen.

Viola komt uit een gezin met een broer en twee zussen. Haar moeder, broer en jongste zus wonen in Nederland. Haar oudste zus woont in Ghana. “Ik herinner me nog veel van mijn tijd in Ghana en probeer regelmatig terug te gaan. Ik heb daar nog veel familie en bezoek die graag. Ghana voelt als thuiskomen. Mijn kindertijd was ook echt heel fijn. Ik dacht dat ik advocaat zou worden, maar mijn vrienden en familie zeiden al dat ik in de zorg moest gaan werken. Dat ik daarvoor geboren ben. Ze hadden gelijk.”

Zwemmen en muziek

Samen met haar jongere zusje woont Viola in Dordrecht. Viola heeft een vriend die ook uit Ghana komt. “We houden ontzettend van reizen en zijn al een paar keer samen op vakantie geweest.” Viola houdt ook veel van zwemmen, koken, gitaar spelen en zingen. “Ik zwem een of twee keer per week en voel me echt vrij in het water. Verder kook ik graag en ben ik regelmatig bezig met muziek. Ik ben gelovig en ben drie keer per week te vinden in mijn christelijke kerk. Verder speel ik gitaar en zing ik af en toe tijdens de concerten.”

Coaching

Tien jaar geleden begon Viola als verzorgende in de thuiszorg bij Aafje. Al snel groeide ze door naar de functie van wijkverpleegkundige. Drie jaar terug startte Viola met een nieuwe uitdaging. “Ik werd leercoach bij Reyerheem. Dit is echt een onwijs leuke baan. Ik begeleid medewerkers in dit huis. Zo loop ik met hen mee, teken ik bepaalde handelingen af, toets ik de helpende plussers en controleer ik de medicatiedeling. Het leukste aan dit werk is dat ik collega’s stimuleer om nog beter te worden in hun vak. Zo werken we samen aan kwaliteit.”

Doorgroeien

Viola helpt haar collega’s te ontwikkelen, maar zelf blijft ze ook graag bezig met vakmanschap. “Ik blijf ook leren, bijvoorbeeld via scholingen en gesprekken met andere leercoaches. Bij Aafje staat groei voorop. Ik heb dat zelf ervaren; ik begon hier tien jaar geleden als verzorgende en ben nu leercoach. Door hard te werken en wensen bespreekbaar te maken, kun je hier je dromen waarmaken. Het is echt mooi dat Aafje zoveel ruimte geeft om je competenties te ontwikkelen.”

Wedding bells

Een drukke baan én druk privéleven… Is dat te combineren? “Zeker. Door de week focus ik me op mijn werk en in het weekend ben ik bezig met mijn hobby’s. Daarnaast voelt Reyerheem echt als een tweede thuis, dus ik zit helemaal op mijn plek hier.” Dit jaar staat voor Viola in het teken van doorontwikkelen, reizen en... een bruiloft! Ze gaat dit jaar namelijk trouwen met haar vriend. “Ik kijk ernaar uit om met mijn vriend te trouwen en samen te gaan wonen. We moeten de datum nog prikken, maar we gaan ervoor."

Bekijk ook het verhaal van Wijkverpleegkundige Suzanne Arends!

_BT Clear
_BT Clear

Werken bij Aafje? Kijk op www.werkenbijaafje.nl of bel 088 8 231 088.

_BT Clear