In de gemeente Dordrecht

 

‘Een goede inbreng van inwoners draagt bij aan de kracht van de Adviesraad’

_BT Clear

De gemeente Dordrecht zorgt ervoor dat inwoners die (tijdelijk) hulp of ondersteuning nodig hebben, dit ook krijgen. De gemeente maakt beleid om dit goed te regelen. De onafhankelijke Adviesraad Wmo & Jeugd geeft de gemeente gevraagd en ongevraagd advies over dit beleid. Volgens interim-voorzitter Jannie Storm is voor de Adviesraad de inbreng van Dordtenaren zelf hierbij onmisbaar.

Inbreng van de inwoners

“De Adviesraad handelt altijd in het belang van de inwoners. Dat kunnen wij alleen als wij weten waar de aandachtspunten liggen.” Mede om die reden wordt de Adviesraad steeds meer zichtbaar in wijken en gaat in gesprek met de bewoners. Dit doen we in buurthuizen of door deelname aan activiteiten zoals wandelingen in Crabbehof. Daarnaast is er een digitaal Inwonerspanel om de mening van Dordtenaren op te halen. Volgens de voorzitter wint de Adviesraad aan kracht door zoveel mogelijk ervaringen/signalen mee te nemen in zijn advies. “Een goede vertegenwoordiging van alle inwoners, dus ook jongeren of mensen met een handicap, draagt daaraan bij”, aldus Jannie.

Adviseren

De Adviesraad behartigt geen individuele belangen maar kijkt naar de rode lijn. “We houden in de gaten waar mensen tegenaan lopen, verzamelen signalen en kaarten dit zo nodig aan bij de gemeente”, legt Jannie uit. Een voorbeeld is de onafhankelijke cliëntondersteuning, we vinden dat dit beter bekend moet worden. Verder vragen we aandacht voor een goede overgang van jeugdhulp naar Wmo en een inclusieve samenleving. Iedereen in Dordrecht moet mee kunnen doen.

_BT Clear

Meedenken?

Heb je een mening en/of ervaring met de Wmo of jeugdhulp? En wil je die met ons delen? Woon en/of werk je in Dordrecht? Doe dan mee aan het Inwonerspanel! Kijk op onze website voor meer informatie: www.adviesraadwmojeugddordrecht.nl. We zijn per e-mail te bereiken via [email protected].


Ontdek de zorg!

_BT Clear

“Mijn naam is Amber en ik ben bij De Merwelanden terecht gekomen voor een stage van mijn BOL - opleiding hbo verpleegkunde/verloskunde. Op het moment dat ik hoorde dat er vacatures waren bij De Merwelanden voor de BBL-opleiding verpleegkunde, heb ik geen moment getwijfeld en direct gereageerd om de overstap te maken naar een BBL-opleiding.”

Opleiding BBL bij De Merwelanden

“Ik ben mijn opleiding begonnen in de thuiszorg in de Merwedeflat. Werken in de Merwedeflat betekent werken in de thuiszorg binnen het gebouw van De Merwelanden. Het voordeel hiervan is dat je geen reistijd hebt en dat je warm en droog van deur naar deur loopt

Hier heb ik een tijd meegelopen om goed ingewerkt te worden, kennis te maken met de cliënten en een goed beeld te krijgen van de werkwijze binnen de organisatie. Inmiddels heb ik de overstap gemaakt naar het buitenteam van de thuiszorg. Werken in het buitenteam is een totaal andere beleving. Je werkt in een kleiner team en je collega’s werken op afstand.

Als je een opleiding volgt binnen De Merwelanden dan worden leerlingen gestimuleerd om op verschillende afdelingen te werken. Het voordeel hiervan is dat je kennis maakt met verschillende vormen van ouderenzorg.”

Ontwikkelen

“Naast de opleiding krijg je de mogelijkheid om je kennis te verbreden met bijvoorbeeld deelname aan werkgroepen en scholingen. De organisatie is altijd in beweging en op zoek naar nieuwe mogelijkheden om de zorg te verbeteren. Een tijdje geleden kwam de vraag van mijn teamleider of een inloopspreekuur iets zou zijn voor mensen in onze wijk. Ik ben direct op onderzoek gegaan en in contact gekomen met andere organisaties. Met als resultaat dat we begin augustus 2021 zijn gestart met een wekelijks verpleegkundig inloopspreekuur op de Volkerakweg. Met dit spreekuur willen we bereiken dat mensen uit de wijk op een laagdrempelige manier vragen kunnen stellen. Of het nu gaat over thuiszorg of het aanvragen van een indicatie; alle vragen over zorg zijn welkom. Toen we de eerste bezoekers mochten ontvangen waren we als team echt trots op het resultaat.”

Meer weten?

Kijk op www.werkenbijdemerwelanden.nl.

_BT Clear

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:

_BT Clear