In de gemeente Dordrecht

 

Sociaal Wijkteam Dordrecht:

hulp en ondersteuning dichtbij

_BT Clear

Krijg je de financiën niet op orde? Heb je vragen over de ontwikkeling of opvoeding van je kind of heb je moeite met zelfstandig wonen? Dan ben je van harte welkom bij het Sociaal Wijkteam Dordrecht bij jou in de buurt.

Het Sociaal Wijkteam is er voor alle inwoners van Dordrecht, van 0 tot 100+ jaar die vragen of hulp nodig hebben. Je kunt er terecht met al je vragen over opvoeden, opgroeien, wonen, school, werk, geldzaken, relaties, zorg en gezondheid. Kortom met alle vragen waar je in het dagelijkse leven tegenaan loopt.

Het wijkteam pakt jouw vraag samen met je op en kan besluiten om zelf hulp te bieden, maar kan ook doorverwijzen naar een andere organisatie in de buurt die specialistische hulp kan bieden. Hoe dan ook: het uitgangspunt is altijd dat je zo kort als mogelijk en zo lang als nodig hulp krijgt.

Altijd in de buurt

Er wordt wel gezegd dat het Sociaal Wijkteam altijd bij jou in de buurt is, maar waar vind je de medewerkers van het SWT Dordrecht eigenlijk? Natuurlijk in de echte wijkteam locaties (die vind je op de volgende pagina), maar ook op diverse inlooppunten door de hele stad heen vind je experts van het Sociaal Wijkteam. Op scholen vind je bijvoorbeeld nu al Ouder-Kind coaches en als je een bezoek brengt aan het consultatiebureau zou je zomaar een pedagoog van het Sociaal Wijkteam tegen kunnen komen. Maar ook bij het buurtwerk kun je een wijkteam professional treffen. Op dit moment onderzoekt een werkgroep hoe deze inlooppunten over heel Dordrecht uitgebreid kunnen worden, door bijvoorbeeld straks ook aanwezig te zijn bij de (jeugd)gezondheidszorg en de huisarts.

Door op deze plaatsen zichtbaar te zijn, hoopt het Sociaal Wijkteam Dordrecht dat het voor Dordtse inwoners nog makkelijker wordt om op een laagdrempelige manier in contact te komen met een professional, dat vragen eerder gezien worden en moeilijkere situaties voorkomen kunnen worden. Een professional uit de werkgroep vertelt: “We kennen de kracht van de Dordtse samenleving, waarin inwoners elkaar onderling helpen en ondersteunen. Dit is informele zorg en het is heel fijn dat hier gebruik van gemaakt wordt.

_BT Clear

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:

_BT Clear