Jaarverslag 2021

Samenvatting

Klik hier voor het volledige jaarverslag
_BT Clear

Kerntaak Adviesraad

Onze kerntaak is gevraagd en ongevraagd adviseren aan het College van B&W over de Wmo en de jeugdhulp. Dit doen we op basis van ervaringen en signalen van inwoners uit Dordrecht.

_BT Clear

Signalen ophalen

We willen weten wat inwoners van de hulp/ ondersteuning vinden. Ervaringen en signalen halen we op door het wijkgericht werken. We gaan in gesprek met professionele netwerken, maar vooral met inwoners tijdens de koffie-inloop of een activiteit. Sinds april hebben we een digitaal Inwonerspanel: inwoners uit Dordrecht die met ons meedenken en hun ervaringen willen delen, onder andere over de ontmoetingsplekken en woonwensen van senioren.

Themagerichte werkgroepen

De aandachtsgebieden Wmo, jeugd, wonen en inclusie worden opgepakt door werkgroepen. Zij volgen de ontwikkelingen en stellen adviezen op, zoals het advies de vijf prioriteiten in de jeugdhulp, dat samen met het Regionaal Netwerk is opgesteld. De werkgroep Dordt Inclusief heeft een schouw georganiseerd om de toegankelijkheid van de Dordtse binnenstad te toetsen. De werkgroep Wmo heeft geadviseerd over onafhankelijke cliëntondersteuning en de werkgroep wonen over beschermd wonen & opvang. Verder hebben we, onder andere, geadviseerd over de voorrangsregeling wonen, de invoering van de eigen bijdrage crisisopvang, het Huis van Morgen en het sociaal wijkteam

_BT Clear

Alleen ga je sneller, samen kom je verder. Een greep uit onze samenwerkingspartners: Jeugd Ervaringen Team, Ouderplatform, Ouderenbonden, Platform tegen Armoede en adviesraden uit de regio.

Meer informatie: kijk op www.adviesraadwmojeugddordrecht.nl
Vragen: mail naar [email protected]

_BT Clear