In de gemeente Dordrecht

Beste Dordtenaren,

_BT Clear

De ene crisis is nog maar nauwelijks voorbij of de volgende dient zich al aan. Na corona hebben we nu te maken met een oorlog in Europa, waarvan we de gevolgen ook in Nederland zien. Er is één parallel te trekken: juist in zulke perioden van crisis merk je pas hoe we op elkaar zijn aangewezen, maar ook hoeveel mensen in Dordrecht bereid zijn anderen te steunen waar dat nodig is. Daar mogen we met elkaar trots op zijn.

Omzien naar elkaar, elkaar steunen is belangrijk. Elkaar ontmoeten draagt er aan bij dat we contacten krijgen, met de buren of mensen uit de buurt. Door corona waren daar twee jaar lang veel beperkingen bij, nu kunnen we gelukkig weer veel meer samen. En dat samen doen we nu ook nog eens met de vluchtelingen uit Oekraïne.

Er zijn veel plaatsen in de stad waar we elkaar kunnen ontmoeten: in kerken, moskeeën, (sport)verenigingen, en op vele andere plaatsten in de wijken. Je kunt er nieuwe contacten opdoen, je hebt aanspraak, er is gezelligheid. En je vindt er mensen van alle leeftijden.

Dat is belangrijk, want we weten dat er veel Dordtenaren eenzaam zijn. En dat die eenzaamheid bij jong en oud voorkomt. Nederland vergrijst en ook in onze stad zullen de komende jaren steeds meer ouderen zijn, die langer thuis wonen. Ook al zijn veel ouderen gelukkig nog lang vitaal, het is onvermijdelijk dat er ook meer behoefte aan zorg zal zijn.

In deze krant vindt u veel informatie over de zorg en ondersteuning die we u in Dordrecht kunnen bieden. U kunt bijvoorbeeld lezen over Geldenzo, een website met tips voor gratis leuke dingen in Dordrecht.

U kunt lezen over de Dordtpas, die gelukkig door steeds meer mensen wordt gebruikt. U kunt lezen over de Sociale Wijkteams en over de ondersteuning van mantelzorgers.

Er zijn zoveel mooie initiatieven in de stad, dat deze informatiekrant nooit compleet kan zijn. Initiatieven van Dordtse organisaties, ondernemers en inwoners. Van zorginstellingen en vrijwilligers, van verenigingen en kerken, van groepen en van individuele Dordtenaren.

Ik wil hierbij graag mijn dank uitspreken aan al die Dordtenaren die er zo samen voor zorgen dat dit een prettige stad is om te wonen, juist ook als je zorg of ondersteuning nodig hebt. Wij maken Dordt.

Peter Heijkoop
Wethouder zorg en welzijn

_BT Clear

Colofon

Concept en realisatie
I: www.ettmedia.nl
T: 050 313 76 00
@ETTMedia

I: www.skitter.nl
T: 050 750 15 91

Met medewerking van de gemeente Dordrecht, INZET078!, GeldenzoDordt en Sociaal Wijkteam Dordrecht.

Teksten en redactie
&Teksten in samenwerking met de in de redactie genoemde organisaties.

Vormgeving
Skitter, Groningen

April 2022

Overname van artikelen is alleen toegestaan mits ETT Media hier toestemming voor heeft gegeven. ETT Media is niet aansprakelijk voor fouten en/of omissies in deze krant.

_BT Clear

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:

_BT Clear