In de gemeente Dordrecht

_BT Clear

“Alles wordt duurder!”

Begin van het jaar vlogen de termen ‘inflatie’, ‘koopkracht’ en ‘energieprijzen’ je om de oren. Want: alles is duurder geworden en dus kunnen mensen minder kopen van hun geld. Dat is voor iedereen vervelend, maar extra lastig voor mensen die al krap bij kas zaten.

_BT Clear

In Dordrecht zijn er veel regelingen en voorzieningen voor mensen die moeite hebben met rondkomen. Maar je moet wel weten dat het er is. Daarbij is het aanbod zo groot, dat het soms lastig kan zijn om te vinden wat je zoekt. Daarom is de website www.GeldenzoDordt.nl opgericht. Eén website waar je een overzicht vindt van alle voorzieningen die je kunnen helpen. Een website voor een leuker en makkelijker leven, ook wanneer je weinig geld hebt.

Voor het zelfde geld…

…koop je dit jaar minder! Heb je het ook al gemerkt in je portemonnee? Lukt het je nog om rond te komen elke maand? En als dat niet of niet altijd het geval is, hoe kan jij dan geholpen worden? Op de website van Geldenzo Dordt vind je een thema filter. Klik je op ‘Geldzaken – regelingen’ dan vind je in één keer alle voorzieningen die jou financieel kunnen helpen. Misschien kom je wel in aanmerking om een energietoeslag te ontvangen. Hoe je dit doet vind je op GeldenzoDordt.nl. Of misschien ben je geholpen met gratis juridisch inkomensadvies. Er staan veel voorzieningen op de website die je kunnen helpen om je geldzorgen te verminderen of zelfs om uit de geldzorgen te komen.

Gratis in Dordrecht

Misschien ben je op Google dagenlang aan het zoeken naar termen als ‘Gratis Dordrecht’. Hoewel GeldenzoDordt geen soort marktplaats is waar iedereen zijn gratis spullen kan neerzetten, is er wel veel gratis aanbod te vinden op de site. Denk bijvoorbeeld aan kleding, gratis naar de tandarts voor jongeren, boeken lenen en leuke uitjes. Ja, ook leuke uitjes kunnen soms gratis zijn! Maar je vindt op GeldenzoDordt.nl ook gratis hulp bij je administratie bijvoorbeeld. Gratis boodschappen door ze te ruilen met buurtgenoten (zo kom je ook meer in contact met buurtgenoten) of gratis spullen via de ruilwinkel. In de zoekbalk kun je ‘gratis’ intypen en dan vind je al het gratis aanbod van de site.

Een leuker en makkelijker leven

Als je minder geld te besteden hebt, stop je als eerst met onnodige uitgaven, de leuke dingen. Logisch natuurlijk, want je kan niet zomaar beslissen om minder huur of hypotheek te gaan betalen, zodat je meer budget hebt voor een avondje uit, schoenen of de nieuwste gadgets. Maar als je steeds het gevoel hebt geen leuke dingen te kunnen doen, kan dat als gevolg hebben dat je steeds slechter in je vel zit. En dat kan er weer voor zorgen dat je steeds meer financiële zorgen krijgt.

Vandaar dat je op GeldenzoDordt.nl niet alleen maar financieel hulpaanbod vindt, maar ook ontspanning en cultuur. Ontdek bijvoorbeeld de mogelijkheden om buurtgenoten te leren kennen, leen gratis boeken bij een bibliotheek of geniet als het lekker weer is van de rust in een mooie tuin. Volg een kookworkshop waarin je leert met een klein budget toch gezond en lekker te koken of vind iemand in de buurt die je wil helpen. Zo kan je misschien een keer uit eten of uit je dak gaan bij een voetbalwedstrijd.

Kinderen in armoede

Leeft jouw gezin in armoede? Dan is het voor je kind waarschijnlijk lastig om mee te gaan met schooluitjes, de eigen verjaardag te vieren en om naar kinderfeestjes van anderen te gaan. Of om nieuwe schoolspullen te kopen, te sporten of een hobby uit te kunnen voeren. Want daar is simpelweg geen geld voor. Misschien weet je al dat er heel veel organisaties zijn die je hiermee kunnen ondersteunen. Download bijvoorbeeld de Kidskaart, waar je allemaal leuke (soms ook gratis) activiteiten voor kinderen vindt. En ken je de speelgoedbank al? Net als de kledingbank, maar dan voor speelgoed. Of komt jouw kind in aanmerking voor een gratis Dordtpas mét saldo, om leuke dingen te doen.

Er is veel hulpaanbod, je moet alleen weten dat het er is. www.GeldenzoDordt.nl maakt het overzichtelijk voor je. En hopelijk kan de website jou ook helpen naar een leuker en makkelijker leven.

Voorziening tip: Gratis bellen in Dordrecht. Meer informatie vind je op de website GeldenzoDordt.nl.

_BT Clear

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:

_BT Clear