'Niemand hoeft aan de kant te staan'

Direct hulp nodig?

Bel: 071 - 516 61 00

Of kom langs:

Het SPIL, Oude Rijn 59, Leiden of

Dag- en nachtopvang Nieuwe Energie, Papegaaisbolwerk 25, Leiden

Slaap je al een tijd in de auto of bij een vriend op zolder? Zegt je verhuurder dat je je huis uit moet, omdat je te lang niet hebt betaald? Of heb je om een andere reden een woonprobleem? De Binnenvest ondersteund mensen om hun kracht te (her)vinden en het leven weer op te bouwen.

Over De Binnenvest

De Binnenvest is een stichting voor maatschappelijke opvang, beschermd wonen in de wijk en ambulante begeleiding. Bij (dreigende) dak- of thuisloosheid bieden wij de helpende hand.

Wat kunnen we voor je doen?

(Crisis) Opvang
We zoeken naar een vorm van opvang die zo dicht mogelijk staat bij het normale wonen, zodat het leven zo normaal mogelijk verder kan blijven gaan. Hiervoor hebben wij, naast de centrale opvang bij Nieuwe Energie in Leiden, verschillende woningen en woonvormen. Speciaal ingericht voor jongeren, gezinnen of alleenstaanden. De (crisis) opvang is een tijdelijke verblijfplaats. Samen met groepswerkers en een woonmaatschappelijk werker werk je eraan om je leven weer op de rails te krijgen.

Beschermd wonen
De Binnenvest heeft verschillende vormen van beschermd wonen. Vaak zijn dit kleinschalige woonvormen met zorg dichtbij en 24/7 bereikbaarheid. Een voorbeeld hiervan is BW light. BW light is een tussenvoorziening waarbij een kleine groep jongeren samenwonen in een gewone woning, met een inwonende ervarings­deskundige en begeleiding aan huis krijgen.

Ambulante Begeleiding
Heb je (inmiddels) een plek om te wonen, maar zijn er andere knelpunten in je leven, waardoor zelfstandig wonen lastig is? Dan kan De Binnenvest je begeleiding bieden. De begeleiding van De Binnenvest is zoveel mogelijk ambulant.

Inloop
Voor jongeren is er de mogelijkheid om zonder afspraak binnen te lopen op Het SPIL. Samen kijken we naar je hulpvraag en wat er nodig is voor een volgende stap.

Openingstijden Inloop jongeren: Maandag t/m vrijdag van 11:00-16:00 Locatie: Het SPIL, Oude Rijn 59, Leiden

Outreachend werk
Moeilijk te bereiken burgers worden benaderd door onze begeleiders. Ook als ze hier zelf niet om vragen. We bieden praktische hulp en stimuleren het ingaan van een hulptraject.

Meer weten over De Binnenvest? Ga naar www.debinnenvest.nl

_BT Clear