In de gemeente leiden

Heerlijk! Terug naar normaal, Of...

_BT Clear

Herkent u dit? Aan de ene kant is het gewone leven weer opgepakt. Men is zo blij en opgelucht dat de coronamaatregelen opgeheven zijn. Er worden weer handen geschud, er wordt geborreld, samenwerkingsafspraken worden gemaakt, het wordt overal weer drukker. De koffiemachine maakt overuren, de vrijwilligers zijn blij om hun plek achter de bar of bij de receptie weer te bemannen. Trainingen worden weer druk bezocht, de telefoon gaat… Heerlijk! Terug naar normaal.

Aan de andere kant worden wij geconfronteerd met afschuwelijke beelden uit Oekraïne. De coronacrisis en de oorlog in Oekraïne hebben gezorgd dat meer inwoners zorg en ondersteuning nodig hebben in Leiden.

Jongeren die zich eenzaam voelen, ondernemers die in financiële problemen zijn gekomen, maar ook inwoners die het voorheen financieel nog wel konden redden. Deze laatste groep kan door de stijgende energieprijzen en inflatie in de problemen komen.

Gelukkig hebben SOL, BuZz en Incluzio in elke wijk in Leiden voor jong en oud een plek ingericht waar je gewoon naar toe kunt gaan voor een praatje of om andere mensen te ontmoeten. Heeft u een vraag? Dan kunt u binnenlopen bij de vrijwilligers van Een Goede Buur of bij het Jongeren Informatiepunt. U kunt op deze plekken ook terecht als u een bijdrage wilt leveren als vrijwilliger. Is meer professionele hulp nodig? Neem dan contact op met het Sociaal wijkteam Leiden. Meer hierover leest u op de volgende pagina’s.

Veel leesplezier!

Ingrid Linnemans
Directeur coöperatie Sociale wijkteams Leiden e.o.

_BT Clear

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:

_BT Clear