CJG Groepsaanbod

Voor veel ouders is opvoeden leuk, spannend, enerverend en niet altijd even makkelijk. Om ouders nog beter te kunnen ondersteunen, organiseert het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) cursussen en lezingen. Er is voor elke leeftijdsfase en voor zowel kinderen, jongeren als opvoeders een passende cursus.


_BT Clear

Heppie zwanger

In deze driedelige workshop word je als aanstaande ouder bewust van de emoties en de ontwikkeling van je baby, maar ook van je eigen emoties en de invloed daarvan op je baby. Op deze manier begrijp je jezelf en de behoefte van je baby beter. Na deze workshop weet je als kersverse ouder(s) wat je kan betekenen voor je baby. In de zwangerschap én in het eerste levensjaar.

Mamacafé

Moeder en vader worden is een groot avontuur. Het kan ook een grote zoektocht zijn. Eens per maand ontmoeten (aanstaande) ouders elkaar, samen met hun baby of peuter in de bibliotheek ‘Het Gebouw’.

Er is altijd een lactatiekundige, verloskundige en/of jeugdverpleegkundige aanwezig. Hier kun je al je vragen stellen en ervaringen delen met andere ouders. Meer informatie op www.mamacafeleiden.nl.

Webinar ‘Help je kind groeien met een positieve mindset’

Een kind met zelfvertrouwen, gelooft dat het kan groeien en ontwikkelen. Door hard te werken en ervaring op te doen. Maar ook door het krijgen van complimenten en gestimuleerd te worden door ouders. In dit webinar krijgen ouders (van kinderen van 2-12 jaar) praktische tips hoe ze dat kunnen doen.

Theatervoorstelling ‘de grote sprong’

Als je kind naar de brugklas gaat, verandert er veel voor hem of haar. Maar ook voor jou! Welke veranderingen kun je verwachten? Hoe ga je hiermee om? Deze interactieve avond voor ouders én kinderen in groep 8 of de brugklas, helpt je te blijven communiceren.

 

Voor al het groepsaanbod kun je terecht op de website www.cjgleiden.nl/cursussen.

_BT Clear

Waar vind je het Centrum voor Jeugd en Gezin?

_BT Clear

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:

_BT Clear