In de gemeente leiden

Samen voor een Sterke Sociale Basis

Samen met de gemeente Leiden werken Incluzio, SOL en BuZz aan de Sterke Sociale Basis in Leiden. De Sterke Sociale Basis is het fundament voor het sociaal werk in Leiden en bestaat uit drie percelen: Opvoeden, Meedoen en Basiskracht.

_BT Clear

SOL (Samen Ondernemend Leren) Leiden

SOL voert in Leiden het jeugd- en jongerenwerk uit. Én is er voor ondersteuning aan ouders bij de opvoeding. Vraaggericht werken op de brede thema’s veiligheid, kansrijk, gezondheid en succesvol. SOL staat voor ‘Durf(t) te doen!’ Een idee opdoen, uitproberen, aanpassen en weer verbeteren. Vaak in samenwerking met diverse partner, van B+C tot aan het Jeugdteam en van het Sociaal Wijkteam tot aan Leren met de Stad.

Heb je een vraag met betrekking tot vrijetijdsbesteding van je zoon of dochter, over zijn of haar weerbaarheid, over huiswerkondersteuning, over vrienden maken? Of heb je vragen over opvoedondersteuning? We denken graag met je mee! Voor jongeren: gekke vragen bestaan niet! Wil je iets weten over werk, school, seks, geld of iets anders? App of bel gerust ons JIP 06 14 88 09 27.

Check onze socials voor de programmering en onze website: www.solnetwerk.nl/leiden voor onze projecten en mensen.

Incluzio Leiden

Incluzio Leiden bouwt mee aan een samenleving waarin iedereen meetelt en van betekenis is. We hopen dat zoveel mogelijk bewoners de weg weten te vinden naar het buurthuis voor een activiteit, een praatje, informatie, maar ook met hulpvragen. We helpen je graag. Is er extra zorg nodig, dan verwijzen we je door naar de juiste organisatie en contactpersoon in de wijk. Bijvoorbeeld naar het Sociaal Wijkteam.

Ben je mantelzorger en vind je dat soms best een pittige taak? Ben je op zoek naar vrijwilligerswerk? Of voel je je eenzaam en zou je daar graag met iemand over praten? Onze coaches staan voor je klaar! Vind een buurthuis of ontmoetingsplek bij jou in de buurt op www.incluzioleiden.nl.

BuZz

Door samen met mensen hun basisvaardigheden en talenten verder te ontwikkelen zorgen we er voor dat mensen mee kunnen doen in Leiden. In samenwerking met onze partners ontwikkelen we o.a.: Nederlandse les, momenten om je bloeddruk te meten en vragen te stellen over je gezondheid, naailessen en creatieve lessen, spreekuren over geld en werk en nog veel meer. Wat er past en nodig is bij de mensen.

Zo was er Helene die begon met Nederlandse les en vervolgens op de woensdag de verse soep kookt voor buurtbewoners. Inmiddels is ze met ondersteuning van BuZz begonnen aan een opleiding om een eigen catering bedrijf op te kunnen zetten en krijgt ze via partners ondersteuning bij vragen over haar zoon.

Dit kan allemaal bij onze locaties in de wijken. Kijk op www.buzzleiden.nl voor een locatie in jouw buurt!

_BT Clear

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:

_BT Clear