Wethouder Abdelhaq Jermoumi

voorwoord

Ik ben als kleuter uit Marokko naar Leiden gekomen, als kind van ouders die niet konden lezen en schrijven. Zij hebben ontzettend hun best gedaan om mij en mijn broers en zussen een plek in deze maatschappij te geven. Zoals iedere ouder dat voor zijn of haar kinderen wil. Dat je kind het eigen potentieel waar kan maken.


_BT Clear

Ik had nooit kunnen opklimmen tot uw wethouder voor kansengelijkheid, jeugd en onderwijs als ik in mijn jeugd niet ook enige hulp van buiten ons gezin had gehad. Voor mij was dat juf Anneke die me op weg hielp en verder keek dan de taalachterstand die ik in het begin had. Ik vind het belangrijk dat we als gemeente de jeugd van nu ook mogelijkheden bieden op een kansrijke start, ongeacht hun afkomst of persoonlijke omstandigheden. Iedereen telt mee, doet ertoe en mag gezien worden.

De meeste kinderen doorlopen hun jeugd zonder grote problemen. Toch is dit niet vanzelfsprekend.

Er kunnen zich problemen voordoen, waarbij ouders en/of kinderen in een kwetsbare positie komen. Daar kan van alles achter zitten: van lichamelijke of geestelijke tegenslagen, tot financiële problemen, verslavingsproblematiek, een (vecht-)scheiding of bijvoorbeeld leerproblemen.

Het Centrum voor Jeugd en Gezin kan u helpen om de weg naar de juiste ondersteuning te vinden. Als u er snel bij bent, hoeven problemen niet te groot te worden. Het Centrum voor Jeugd en Gezin werkt nauw samen met de welzijnspartijen zoals o.a. Sol, Buzz en Incluzio en het Sociaal Wijkteam.

In deze informatiekrant leest u meer over wat het Centrum voor Jeugd en Gezin u te bieden heeft.

Als we samen om onze jeugd heen gaan staan, kunnen we ervoor zorgen dat kinderen weerbaar en krachtig worden, ondanks eventuele tegenslag in het leven.

_BT Clear

COLOFON

_BT Clear

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:

_BT Clear