Met opvoedvragen naar de pedagogisch adviseur

‘Ouders voelen opluchting wanneer ze horen dat ze niet de enige zijn’

Een kind dat niet wil eten, nog niet zindelijk is of met wie het niet lekker loopt op school. Of een puber die zich niets laat vertellen. Het ouderschap brengt in elke fase uitdagingen met zich mee. Soms komen ouders er zelf niet uit. Bij het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) werken pedagogisch adviseurs. Zij denken mee en dragen oplossingen aan. Teuny Dibbits is pedagogisch adviseur bij het CJG en vertelt meer.


_BT Clear

0 - 18 jaar

“Wij zijn er voor iedereen die met kinderen te maken heeft in de leeftijd van 0 tot 18 jaar. We spreken veel met ouders”, vertelt Teuny Dibbits. “Tijdens een gesprek luistert de pedagogisch adviseur naar wat er speelt. Daarna stelt deze samen met de ouders een plan op met praktische tips waar ze thuis meteen mee aan de slag kunnen.” Ouders bepalen zelf hoe het traject verloopt. “Soms zijn ouders al na één of twee gesprekken geholpen. In andere gevallen is daar meer voor nodig, zoals een cursus of een andere voorziening.”

Veilige omgeving

Het valt Teuny op dat veel ouders het moeilijk vinden om hulp te vragen. “Ze lopen langere tijd rond met hun zorgen en leggen de schuld bij zichzelf.” Bij de pedagogisch adviseur kunnen ouders in een veilige omgeving hun verhaal doen zonder kritiek. Na de gesprekken kunnen ze vaak weer genieten van het ouder-zijn. “Veel van de problemen waar ouders tegenaan lopen, horen erbij. Ze voelen zich opgelucht wanneer ze horen dat ze niet de enige zijn.”

PEDAGOGISCH ADVISEUR: 
“Het is fijn dat ouders met een klein duwtje in de goede richting weer positief verder kunnen.”

Afspraak maken?

Heb jij een opvoedvraag voor één van de pedagogisch adviseurs van het Centrum Jeugd en Gezin? Maak dan een afspraak. Bel daarvoor naar 088 254 23 84 of stuur een e-mail naar
[email protected]. Je maakt een afspraak voor een eerste gesprek van ongeveer een uur. Dit gesprek vindt plaats in het Centrum voor Jeugd en Gezin bij jou in de buurt. Je kunt maximaal zes gesprekken voeren. Je hoeft hier niet voor te betalen.

OUDERS:
“We vonden het een superfijn gesprek, en zo lekker concreet.”

_BT Clear
_BT Clear

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:

_BT Clear