Spelen is de sleutel tot succes


Waarom naar de peuterspeelzaal?

Op de peuterspeelzaal zijn alle kinderen van twee tot vier jaar welkom. Ze kunnen er samen spelen en samen leren in een veilige en vertrouwde omgeving. Het is voor veel peuters een eerste kennismaking met het samenzijn met leeftijdsgenootjes in een groep.

SPL vindt dat ieder kind alle kansen verdient om zich op zijn of haar eigen manier te ontwikkelen. Onze pedagogische medewerkers begeleiden en stimuleren de kinderen hierbij, zodat ze met vier jaar vol zelfvertrouwen naar de basisschool kunnen.

Voorschoolse educatie

Bijna al onze peuterspeelzalen bieden voor- en vroegschoolse educatie (VVE). Dit betekent dat we een educatief programma aanbieden aan de kinderen met vaste thema’s. Bij ieder thema wordt de inrichting van het lokaal en het speelgoed aangepast. Zo leren de kinderen al spelend van alles over het thema.

We stimuleren de ontwikkeling van alle kinderen, waarbij de taalontwikkeling extra aandacht krijgt. Kinderen die extra hulp nodig hebben en kinderen die extra uitdaging nodig hebben, krijgen deze van de pedagogisch medewerkers op hun eigen niveau aangeboden.

Samenwerking

We werken graag samen met allerlei organisaties in Leiden.

Samen zorgen we voor de beste en leukste peutertijd voor uw kind en een ‘vliegende start’ straks op de basisschool.

We werken bijvoorbeeld samen met: het CJG, JES Rijnland, de bibliotheek, basisscholen, buurthuizen en speeltuinverenigingen.

Informatie:

Voor meer informatie kunt u kijken op onze website: www.splopvang.nl. U kunt ook contact opnemen met onze klantenservice: 088-3043043 of [email protected].

_BT Clear

Scheiden doe je niet alleen

_BT Clear

Gaan jullie scheiden? Dan moeten jullie samen veel regelen. Wie blijft er in het huis wonen? Heb je recht op partneralimentatie? En als jullie kinderen hebben, komen er nog meer vragen bij. Hoe gaan jullie de zorgtaken verdelen? Hoe zit het met de kinderalimentatie? En het allerbelangrijkste: Wat is het beste voor jullie kinderen? Het is dan ook niet zo vreemd dat je door de bomen het bos niet meer ziet.

We spreken Daniëlle Prins hierover. Een gedreven advocate en mediator Familierecht bij advocatenkantoor Groenendijk & Kloppenburg in Leiden.

Een rollercoaster van emoties

“Als je besloten hebt om te gaan scheiden, komt er ontzettend veel op je af. In de eerste plaats is het een absolute rollercoaster van emoties, maar tegelijkertijd moet er ook veel geregeld worden. Die combinatie is nooit makkelijk, maar het juridische en financiële verhaal is daarnaast ook ingewikkeld. Want een echtscheiding is veel meer dan alleen je koffers pakken. Het is daarom belangrijk dat je in deze fase professioneel begeleid wordt om dit proces zo goed mogelijk te doorlopen. Wij, bij Groenendijk & Kloppenburg zijn gespecialiseerd in het familierecht.”

“Scheiden is iets wat heel zorgvuldig gedaan moet worden”, vervolgt Daniëlle, “want de beslissingen die op dat moment gemaakt worden, zijn bepalend voor de rest van jouw leven én dat van je kinderen.”

Advocaten en mediators met oog voor de toekomst

“Al onze advocaten binnen het familierecht zijn ook mediator en vFas-lid. Dit is dé specialisatievereniging voor familierechtadvocaten en mediators. Je moet bij een scheiding besluiten nemen over niet alledaagse, maar wel enorm belangrijke zaken. We stimuleren partijen om zelf tot afspraken in een echtscheidingsconvenant en ouderschapsplan te komen, maar we procederen uiteraard ook als dit nodig is. Wij begeleiden het scheidingsproces met grote deskundigheid en proberen conflicten te voorkomen. Ons doel is altijd om mensen te begeleiden naar het maken van de juiste keuzes, ondanks de emoties die meespelen. Zo kunnen ouders en kinderen zo snel mogelijk verder met hun toekomst.

Informatie:

Wil je meer weten over scheiden? Kijk dan op www.groenendijk.com of bel ons via:
071-5155843.

_BT Clear
_BT Clear

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:

_BT Clear