Sport, bewegen & gezonde leefstijl

_BT Clear

Wat beweegt jou?

Een gezonde leefstijl heeft niet alleen te maken met een gezond lichaam, maar ook met goed in je vel zitten. Sport en bewegen kan hierbij helpen. Het kan mensen verbinden, zelfverzekerder maken en mobieler houden. Sport en bewegen kunnen een middel zijn om bijvoorbeeld langer zelfstandig te wonen, om vrienden te maken of je minder eenzaam te voelen. Maar ook om stress te verminderen, een buurt samen te brengen en veel meer. Vaart Welzijn organiseert activiteiten voor een gezonde leefstijl voor alle inwoners van Assen, van 0 tot 100 jaar. Dat doen we op scholen, bij sportverenigingen en ook in jouw buurt. Daarnaast organiseren we activiteiten voor mensen die moeite hebben om mee te doen. Bijvoorbeeld door een (lichamelijke) beperking. Zo kan iedereen meebewegen!

Meer weten?

Wilt u weten wat er in uw buurt allemaal te doen is? Of heeft u zelf een leuk idee voor de buurt? Neem dan contact op met het buurtteam in uw wijk. Kijk op pagina 14 en 15 voor de contactgegevens of kijk op www.vaartwelzijn.nl.

_BT Clear

Aan de slag als vrijwilliger?

VIP! Assen brengt vraag en aanbod bij elkaar

_BT Clear

Duizenden Assenaren doen vrijwilligerswerk. Het is voor hen een manier om iets zinvols te doen voor buurt, vereniging of voor mensen die wat hulp kunnen gebruiken. “Voor bijna iedere Assenaar is er wel een passende vrijwillige klus waar ze plezier aan beleven.” Dat is de stelling van coördinator Esther de Hesse van het Vrijwilligers Informatie Punt, VIP! Assen.

Op zoek

VIP! Assen ondersteunt vrijwilligers en organisaties die met vrijwilligers werken. “Iedereen die vrijwilligerswerk zoekt kan bij ons terecht”, vertelt Esther. “Zij kunnen samen met een vrijwilliger van VIP! Assen kijken wat ze precies zoeken en wat dan de mogelijkheden zijn. We zitten van maandag tot en met donderdag in Warenhuis Vanderveen op de tussenverdieping tussen de eerste en tweede verdieping”.

“En wie als organisatie op zoek is naar een vrijwilliger kan ook bij ons terecht”, vervolgt Esther. “Organisaties kunnen bij ons vrijwilligersvacatures uitzetten. We kunnen helpen bij het opstellen van een vacaturetekst, de werving van nieuwe vrijwilligers en kunnen tips geven om vrijwilligers aan de organisatie te binden.

Werving

Want het is jammer als vrijwilligers al weer snel afhaken. Ook voor meer praktische zaken kunnen organisaties bij ons terecht. Bijvoorbeeld voor informatie over wet- en regelgeving, vrijwilligersverzekering en het aanvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag.”

Uitbreiding

Met de nieuwe website heeft VIP! Assen de ondersteuning uitgebreid. “Organisaties en vrijwilligers kunnen inloggen en zelf hun gegevens beheren”, licht Esther toe. “Verder bieden we via de website trainingen en online ondersteuning aan. In de loop van 2017 kunnen Assenaren ook individuele hulpvragen via ons uitzetten. Desgewenst bemiddelen we tussen hulpvrager en vrijwilliger.”

Welkom

“Neem gewoon eens een kijkje op www.vipassen.nl of kom langs in ons informatiepunt”, besluit Esther. “Iedereen is van harte welkom.
Ook op onze Facebookpagina.”

Openingstijden

VIP! Assen is geopend op maandag van 13.00-17.00 uur en dinsdag tot en met donderdag van 9.30-17.00 uur. En telefonisch bereikbaar op (06) 513 262 39. VIP! Assen zit in Warenhuis Vanderveen.

Vrijwilligerswerk levert wat op

Gerda zit al een tijdje zonder werk. Via het VIP! Assen gaat ze aan de slag als vrijwilliger, bouwt zo een netwerk op en laat zien wat ze kan. Dat leidt voor haar tot een betaalde baan.

Henk is slechtziende en wil graag als vrijwilliger aan het werk. En hij heeft wat te bieden, want hij weet alles van databases. De sportvereniging is er blij mee. Henk zet het ledenbestand voor ze op en houdt het bij.

Karim is al een tijd in Nederland. Goed opgeleid in communicatie en media komt hij niet aan de bak. Hij wil graag iets voor vluchtelingen doen, maar wat? VIP! Assen brengt hem daarom in contact met de vrijwilligerscoördinator van Vluchtelingenwerk.

_BT Clear

_BT Clear